ΕΛΛΑΔΑ

«Σφίγγα» για την επίθεση που δέχτηκε στο κελί του ο Ν. Μαζιώτης - Παρέμβαση εισαγγελέα

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2017, 11:56 / Ανανεώθηκε 22 Δεκεμβρίου 2017, 11:56
«Σφίγγα» για την επίθεση που δέχτηκε στο κελί του ο Ν. Μαζιώτης - Παρέμβαση εισαγγελέα
Facebook Twitter Whatsapp

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που θα διενεργηθεί από εισαγγελέα διέταξε ο γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Σπ. Φυτράκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Σφίγγα" είναι ο Νίκος Μαζιώτης προς τους αστυνομικούς που προσπαθούν να διερευνήσουν το περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε από συγκρατούμενούς του μέσα στο κελί του, στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να εισηχθή στο νοσοκομείο. 

Ο Νίκος Μαζιώτης αρνείται να δώσει τα ονόματα των δραστών της επίθεσης που δέχτηκε στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ο κρατούμενος ως ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών με μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και θλαστικό τραύμα στην κοιλιά, ενώ ανέφερε πως είχε πόνους στον θώρακα.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου των φυλακών, του έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και όπως διαπιστώθηκε έχει κάταγμα στα πλευρά. Παραμένει στο νοσοκομείο για επανεξέταση και παρακολούθηση.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που θα διενεργηθεί από εισαγγελέα διέταξε ο γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Σπ. Φυτράκης, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες για την επίθεση που δέχθηκε στην Ε' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται, ο Νίκος Μαζιώτης

Ο Ν. Μαζιώτης μετήχθη στο νοσοκομείο κρατουμένων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως οι συνθήκες της επίθεσης, αν δηλαδή ο Νίκος Μαζιώτης δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην κοιλιά. 

Οι έρευνες θα στραφούν τόσο στα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην επίθεση όσο και στην αναζήτηση τυχόν ευθυνών για παραλείψεις από την πλευρά των αρμοδίων οργάνων.

Κρατούμενοι μαχαίρωσαν τον Ν. Μαζιώτη στο κελί του

Επίθεση από συγκρατούμενούς του δέχθηκε, σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στο Indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας τις τελευταίες 36 ημέρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την επίθεση έκαναν «περίπου 10 κρατούμενοι, εκ των οποίων 2-3 ήταν περισσότεροι ενεργοί από τους υπόλοιπους».

Ο Νίκος Μαζιώτης, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά, καθώς και μια μαχαιριά στην κοιλιά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι δράστες μόλις τον αντίκρισαν φέρεται να του είπαν : "Εσύ είσαι ο Μαζιώτης που το παίζεις μάγκας;"

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι ο Μαζιώτης σώθηκε μετά από παρέμβαση Τούρκων και Κούρδων κρατουμένων.

Σε άλλο κείμενο που ανήρτησαν στην ίδια ιστοσελίδα Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα υποστηρίζουν ότι κάποιος από την υπηρεσία των φυλακών τους είχε πει ότι «μπορεί να βάλουν άλλους να την πέσουν στον Μαζιώτη».

Λίγες ώρες αργότερα στην ίδια ιστοσελίδα αναρτήθηκε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη:

Νοσοκομείο κρατουμένων φυλακών Κορυδαλλού
Για 36 ημέρες ο Νίκος Μαζιώτης και 39 ημέρες η Πόλα Ρούπα κάναμε απεργία πείνας με ένα εκ των αιτημάτων μας να σπάσει το καθεστώς απομόνωσης του Νίκου Μαζιώτη που του είχε επιβληθεί μετά από τα γεγονότα του καλοκαιριού, στο εφετείο της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα στις 30 Ιουνίου 2017.
Φτάσαμε στα φυσικά μας όρια μέσα από μια απεργία με σφοδρή σύγκρουση με την υπηρεσία η οποία μέχρι τελευταία στιγμή επέμενε πως ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην απομόνωση για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενη τα γεγονότα του καλοκαιριού και τη σύγκρουση με τους κρατούμενους του υπογείου της Α΄θέσης και 2 εκ των Πυρήνων που 3 ημέρες πριν τις 30 Ιουνίου έφυγαν από το υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και πήγαν στην Α΄πτέρυγα.
 
Στην Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο  Σωφρονιστικό Κώδικα κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας η Ρούπα (9/12) είχε αναφέρει αναλυτικά αυτά που μας είχε πει η υπηρεσία σε σχέση με την κράτηση του Μαζιώτη στην απομόνωση. Και μεταξύ όλων των άλλων, και όλα όσα είχε πει ένας εκ της ηγεσίας της υπηρεσίας των φυλακών  ‘‘ότι μπορεί να βάλουν άλλους να την πέσουν στον Μαζιώτη’’.
Αυτό τελικά και έγινε! Οι δειλοί εκ των πυρήνων, έβαλαν άλλους να χτυπήσουν τον Μαζιώτη στην Ε΄πτέρυγα όπου μεταφέρθηκε και μάλιστα, μετά από απεργία πείνας.
 
Αυτή τη στιγμή ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται χτυπημένος στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί κρατείται ακόμα και η Ρούπα καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει εξιτήριο μετά την απεργία πείνας.
Πρόκειται για την πιο ιδανική εξέλιξη για την υπηρεσία, την κυβέρνηση και το κράτος.
 
Στον πόλεμο εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και εμάς προσωπικά, από το καλοκαίρι στις 30/6 και με κορύφωση την συγκεκριμένη επίθεση, την σκυτάλη εντός της φυλακής πήρε από το κράτος μια δράκα δειλών εγκληματιών κρατουμένων που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί κρατούμενοι, και που μόνο αυτό δεν είναι.
 
Να θυμίσουμε την δημόσια απειλή του μετανοημένου πρώην μέλους του Ε.Α στο δικαστήριο ότι
‘‘ ο Μαζιώτης είναι ανεπιθύμητος σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού’’.
Κανένας τότε δεν είχε πάρει δημόσια θέση γι’ αυτό, όπως και για όλα όσα είχαν συμβεί και ειπωθεί το καλοκαίρι στο όνομα της ‘‘ουδετερότητας’’.
Να θυμίσουμε  ότι κανείς από τους κρατούμενους του υπογείου της Α΄θέσης δεν μίλησε ποτέ όταν τους καλούσαμε να μας διαψεύσουν δημόσια όταν λέγαμε ότι όλοι τους είχαν συμβάλλει στο να τεθεί σε απομόνωση ο Μαζιώτης.
Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας γράφαμε ότι οι συγκεκριμένοι εκ των Πυρήνων συνέβαλαν ώστε να μην βγει ο Μαζιώτης από την απομόνωση και με την Επιτροπή Αγώνα να πολεμά την απεργία πείνας.
Να θυμίσουμε ότι δημόσια δηλώναμε ότι η σιωπή τους γύρω από όλα αυτά σημαίνει αποδοχή των όσων λένε.
Να θυμίσουμε ότι η Ρούπα έλεγε δημόσια πως φθάσαμε στο σημείο να πολεμιέται η απεργία πείνας και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή μας, λόγω της περίφημης ‘‘ουδετερότητας’’ του χώρου όχι μόνο για τα γεγονότα της 30ης/6 αλλά και όλων όσων ακολούθησαν. Οι ανοησίες ότι ‘‘δεν παίρνουμε θέση’’ σε αντιπαραθέσεις μεταξύ πολιτικών κρατουμένων, δεν αφορά την περίπτωσηαυτή.
 
Η ‘‘ανοχή και η ουδετερότητα’’ στους συγκεκριμένους εκ των Πυρήνων, στον μετανοημένο και σε αυτές τις πρακτικές είναι συνενοχή με εγκληματίες.
 
Δεν μας ‘‘έφαγαν’’ στην ‘‘παρανομία’ ’τόσα χρόνια οι μπάτσοι, δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Μαζιώτη κατά την σύλληψή του οι μπάτσοι το καλοκαίρι του 2014, δεν σκοτώθηκε η Ρούπα κατά την προσεδάφιση του ελικοπτέρου που επιχείρησε την απόδραση του Μαζιώτη αλλά και των συγκεκριμένων εκ των Πυρήνων, θα το κάνουν τώρα αυτοί οι δειλοί;
 
Από εδώ και στο εξής για ό,τι συμβεί στον Μαζιώτη εκτός από τους συγκεκριμένους υπεύθυνοι θα είναι η υπηρεσία και η κυβέρνηση. Και αν δεν τους απομονώσει άμεσα ο χώρος, όποιος συνδιαλέγεται μαζί τους θα είναι συνένοχος σε ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί.
Θα επανέλθουμε.
  
ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ – ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ