current views are: 56

28 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση22:36

Τα «Κανάβια» στην Ελάτη φέρνουν γεύσεις και αρώματα από άλλη εποχή!

Ένα από τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στην περιοχή!

Δημοσίευση 22:36’

Ένα από τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στην περιοχή!

Έστω ότι βρίσκεστε στην Ελάτη, ένα από τα πιο μαγευτικά ορεινά χωριά της Ελλάδος και όταν τίθεται το ερώτημα ”που τρώμε”, θέλετε να ξεφύγετε από την επιλογή των κεντρικών, μεγάλων εστιατορίων που πιο πολύ… Αθήνα θυμίζουν παρά απόδραση στην ύπαιθρο. Τα ”Κανάβια” είναι για εσάς.

Λίγο πριν το τέλος του χωριού, πάνω στο κεντρκό δρόμο, με απέραντη θέα στο βουνό, το εστιατόριο είναι ένας must προορισμός γεύσης που θυμίζει τις παλιές, καλές εποχές, όταν όλα ήταν αγνά, όταν για να φτιάξεις μια σαλάτα, απλά πήγαινες στον κήπο, έκοβες τα ζαρζαβατικά σου και την έφτιαχνες. 

Με αυτή την αγάπη για τον πελάτη και με αυτό το μεράκι, ο Ντίνος Κρούπης λειτουργεί από το 2004 το εστιατόριο που έχει κερδίσει τους εκδρομείς και όχι μόνο που θέλουν αυτό το κάτι παραπάνω στην γεύση. 

Τα πιάτα στην Κανάβια είναι αυτά που θα βρεις σε μια καλή ταβέρνα, αλλά με ένα ”κλικ” γαστρονομικού πειράγματος που τους δίνει επάξια τη θέση πλάι σε φημισμένα εστιατόρια των Τρικάλων.  

Το μενού απαρτίζουν λαχταριστά ορεκτικά, όπως μανιτάρια που βρίθουν στην περιοχή, ταλαγάνι με μέλι που λιώνει στο στόμα, αλλά και φέτα ψητή, χορτοκεφτέδες – όνειρο και πολλά άλλα που θα πρέπει να πας και ξαναπάς στο εστιατόριο για να τα δοκιμάσεις όλα. Για τους μερακλήδες, τις κρύες μέρες, ο τραχανάς είναι ό,τι πρέπει. 

Οι σαλάτες είναι φρεσκότατες, πολίτική, χωριάτικη, πράσινη με γραβιερα, αλλά και ανάλογα με την εποχή. Και αν πάτε καλοκαίρι, είπαμε τα λαχανικά είναι κατευθείαν από τον κήπο. 

Στα κυρίως, τα κρεατικά, όπως είναι φυσικό κυριαρχούν και κλέβουν την παράσταση: σπαλομπριζόλα που ”μιλάει”, κόκκορας κρασάτος, ζαρκάδι, καραμελωμένο κότσι, μοσχαράκι με μανιτάρια, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, αλλά και όλα της ώρας, κυριολεκτικά δεν θα ξέρετε ποιο να διαλέξετε. 

Και φυσικά από τα ”Κανάβια” δεν θα φύγετε παραπονεμένοι και όσον αφορά τις γλυκές γεύσεις, αφού όλο και κάτι νοστιμότατο θα βγάλει η κουζίνα σαν κέρασμα στο γεύμα σας. Highlight η εκπληκτική σοκολατόπιτα με παγωτό!

Στα συν του μαγαζιού, η έντεχνη μουσική στα ηχεία που ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα, αλλά και η διακόσμηση με κυρίαρχο το ξύλο, με το τζάκι να ζεσταίνει το χώρο τους χειμωνιάτικους μήνες.

Συμπέρασμα; Μια επίσκεψη στο εν λόγω εστιατόριο αν περάσετε από την περιοχή επιβάλλεται. 

Τα Κανάβια:
Ελάτη Τρικάλων
243 40 71201
Απαραίτητη η κράτηση τις ημέρες των γιορτών


σχετικα αρθρα