current views are: 10

24 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:25

Χριστουγεννιάτικο γλέντι σε όλη την Ελλάδα!

Ξεφάντωσαν Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ιωάννινα

Δημοσίευση 18:25’

Ξεφάντωσαν Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ιωάννινα

Σε… εορταστικούς ρυθμούς κινήθηκαν όλες οι πόλεις της Ελλάδας της παραμονές των Χριστουγέννων, με τους κατοίκους να ξεχύνονται στους δρόμους για τα τελευταία ψώνια.

Στην Αθήνα μικροί και μεγάλοι με ευχάριστη και χαλαρή διάθεση απόλαυσαν τα ψώνια τους και φωτογραφήθηκαν με Άη Βασιλίδες, τάρανδους, ξυλοπόδαρους, μασκότ και… ξωτικά που έχουν εμφανιστεί παντού.

 Στην Ερμού, στον πλέον εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, καταστήματα είχαν την τιμητική τους με την προτεραιότητα να κατέχουν όσα διαθέτουν παιχνίδια, ηλεκτρονικά, καλλυντικά ή προσωπικά είδη. Οι καταστηματάρχες εμφανώς ικανοποιημένοι από τον τζίρο, ο οποίος χθες εμφανίστηκε αισθητά αυξημένος κατά 20-25% από πέρσι .

Όμως γεμάτο κόσμο ήταν και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με άλλους να κάνουν τα τελευταία ψώνια, άλλους να απολαμβάνουν τον καφέ τους και την βόλτα τους σε γιορτινό κλίμα.

Η  Τσιμισκή και η Εγνατία είχαν κλείσει, ενώ όπως συνηθίζεται η Βασιλέως Ηρακλείου έχει κλείσει και έχει στηθεί ένα κανονικό γλέντι. Σουβλάκια, ρετσίνες και νταούλια που βαρούν και Θεσσαλονικείς που είχαν κλείσει το δρόμο και γλέντησαν με την ψυχή τους.

Τα γιορτινά τους φόρεσαν και τα Χανιά, όπου χορευτές έψαλλαν τα “κρητικά” κάλαντα, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές. Mέλη του παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου “Το Ρόδο”, έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα, περπατώντας σε δρόμους της πόλης.

Συνοδευόμενοι από λύρα, λαούτο και βιολί και ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, μέλη του συλλόγου, δημιούργησαν γιορτινό κλίμα με τον κόσμο να συμμετέχει στην μουσική πομπή.

Στην Πάτρα, χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο. Σύμφωνα με το thebest.gr,λιλιπούτειοι με σακούλες δώρων στα χέρια και μεγαλύτεροι σε ατέλειωτα χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης, απόλαυσαν την υπέροχη ημέρα.

Το ίδιο κλίμα επικρατούσε και στα Ιωάννινα, όπου στο ιστορικό κέντρο δύσκολα κάποιος θα έβρισκε τραπέζι στα ταβερνάκια, στα καφενεία και στις καφετέριες!

Όπως αναφέρει το Epirus Post, στους δρόμους στήθηκαν ψησταριές, με το κρασί και το τσίπουρο να ρέει άφθονο και το γλέντι  να κρατά   από το μεσημέρι  μέχρι  τις  πρώτες πρωινές ώρες!

Πηγές φωτογραφιών: Thestival, Epirus Post, Best, flashnews, sooc