current views are: 9

27 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:55

Στο 100% η πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς την Πρωτοχρονιά – Η κίνηση τα Χριστούγεννα

Τι δηλώνει στο Newpost ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων

Δημοσίευση 18:55’

Τι δηλώνει στο Newpost ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η κίνηση κατά την διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων παρά την οικονομική πίεση που έχουν υποστεί τα ελληνικά νοικοκυριά κατά την διάρκεια του έτους.

Για ακόμη μια χρονιά τα χειμερινά θέρετρα της χώρας είχαν την τιμητική τους φτάνοντας σε πληρότητα το 85% όπως αναφέρει στο Newpost.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσσιος.

«Τα Χριστούγεννα παρατηρήθηκε μέση πληρότητα της τάξεως του 80%-85% στους ορεινούς προορισμούς σε όλη την χωρά, με μεγαλύτερη πληρότητα σε προορισμούς που υπήρχαν χιονοδρομικά κέντρα» ανέφερε ο κ. Τάσσιος , ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι η εικόνα στις πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Γιάννενα η πληρότητα κινήθηκε στα ίδια επίπεδα.

Το κυρίαρχο στοιχείο που επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων είναι ότι, πλέον οι Έλληνες λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα λόγω κρίσης , περιορίζουν τις ημέρες των διακοπών τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πριν από πέντε χρόνια, ο μέσος χρόνιος διαμονής έφτανε τις 4 – 5 ημέρες ενώ τώρα μόνο 2.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το μεσοδιάστημα ανάμεσα στη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως ανέφερε ο κ.Τάσσιος, οι τιμές μέσα στην εβδομάδα των εορτών δηλαδή 26, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου παρουσιάζουν αισθητή απόκλιση από εκείνες στις 25 /12 και αντίστοιχα 31/12 και 1η Ιανουαρίου, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν το 20%, συστήνοντας στους ενδιαφερόμενους να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο θέρετρο της επιλογής τους και εκείνες της ημέρες καθώς οι τιμές θα ευνοϊκότερες για την τσέπη τους.

Να υπάρχει ασφαλής διαδρομή

Ερωτηθείς για τις απαιτήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων σημείωσε ότι αυτό που ζητούν κυρίως είναι η ασφαλής διαδρομή και στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θετικό παράγοντα της τουριστικής κίνησης που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα αποτέλεσε ο οδικός άξονας της χώρας. «Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η χωρά είναι ενωμένη με σημαντικές αρτηρίες, όπως η Ιονία οδός, η Εγνατία, η Ολυμπία οδός  και ο ΠΑΘΕ , γιατί πλέον κατά μέσο όρο σε 2-2,5 ώρες μπορεί να βρεθεί κανείς σε κάποιο τουριστικό θέρετρο, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο».

Διακοπές μόνο για το 5% των Ελλήνων 

Την ίδια ώρα, ο κ. Γρηγόρης Τάσσιος ανέδειξε ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο, καθώς πλέον μόνο το 5% των Ελλήνων έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές την περίοδο των Χριστουγέννων, γεγονός που δηλώνει συρρίκνωση της ικανότητας της ελληνικής αγοράς. Μάλιστα αναφέρει ότι έχει κατατεθεί πρόταση στο υπουργείο Τουρισμού για την δημιουργία «Λευκής εβδομάδας» μετά την καθαρά Δευτέρα, προκειμένου να υπάρξει κίνηση που θα δώσει «ανάσα» στους ξενοδόχους, αλλά και την ευκαιρία στο αγοραστικό κοινό για ολιγοήμερες διακοπές.

Θα αγγίξει το 100% η πληρότητα την Πρωτοχρονιά

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ξενοδόχοι για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς καθότι η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει το 100%.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνες της Βορείου Ελλάδος καθώς όπως σημειώνει ο κ. Τάσσιος τις προτιμούν τουρίστες από χώρες του εξωτερικού και από όμορες περιοχές. Ταυτόχρονα, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για προορισμούς όπως η Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Αράχωβα, το Πήλιο, το Καϊμακτσαλάν στη περιοχή του Αγ. Αθανασίου και η Ήπειρος.


σχετικα αρθρα