current views are: 5

2 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση12:11

Corriere della Sera: Εξαιρετικό παράδειγμα αλληλεγγύης οι Πακιστανοί της Μάνδρας

Τους χαρακτηρίζει ”αγγέλους της λάσπης”.

Δημοσίευση 12:11’

Τους χαρακτηρίζει ”αγγέλους της λάσπης”.

Στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας που βοήθησαν τους κατοίκους της Μάνδρας μετά τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, αφιερώνει μέρος του ένθετου Buone notizie (Καλές ειδήσεις) η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Η Ελλάδα, όπως και η Ιταλία, αποδείχθηκε γενναιόδωρη με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά η είδηση αυτή προκαλεί πραγματικά ενθουσιασμό» γράφει ο αναλυτής διεθνών θεμάτων, Αντόνιο Φερράρι.

Προσθέτει δε, ότι μετά τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, από τους πρώτους που κινητοποιήθηκαν, με εκκλήσεις μέσω διαδικτύου, ήταν πολλά μέλη της πακιστανικής κοινότητας που ζουν στη χώρα μας.

«Δεν έλειψαν κάποιες περιπτώσεις κατοίκων που κατηγόρησαν τους μετανάστες ότι πήγαν να βοηθήσουν μόνο για να πάρουν τα αδιάβροχα που μοιράζονταν δωρεάν, αλλά όταν διαπίστωσαν την αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκαν, επί τρείς ημέρες, τους ζήτησαν συγγνώμη» τονίζει ο Φερράρι.

«Μόλις μπόρεσαν και πάλι να μαγειρέψουν, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών κάλεσαν τους Πακιστανούς μετανάστες να φάνε μαζί, ό,τι μπορούσαν να μαγειρέψουν.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανθρώπινης αλληλεγγύης, όπως τόνισε και ο υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος θέλησε να συναντήσει τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας» γράφει η Corriere.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει, ότι τον περασμένο Νοέμβριο, πάντα, σε σχολείο που βρίσκεται στην Αθήνα, στα Σεπόλια, ξεκίνησαν μαθήματα για τα παιδιά των μελών της πακιστανικής κοινότητας. Και ότι κάποιοι προσπάθησαν να οργανώσουν διαμαρτυρίες και με την επιρροή της Χρυσής Αυγής.

«Υπάρχουν δύο πραγματικότητες. Αλλά το παράδειγμα των “αγγέλων της λάσπης” που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, στο τέλος, ξέρει πάντα να διαλέγει την αλληλεγγύη» καταλήγει ο Αντόνιο Φερράρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


σχετικα αρθρα