current views are: 7

3 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση17:40

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Κ. Αγγελίδη

Το «στοίχημα» τώρα είναι να ξυπνήσει

Δημοσίευση 17:40’

Το «στοίχημα» τώρα είναι να ξυπνήσει

Διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του ο γνωστός παρουσιαστής Κ. Αγγελίδης, που παραμένει νοσηλευόμενος σε καταστολή στη ΜΕΘ, από τα ξημερώματα των Χριστουγέννων μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε με την μοτοσυκλέτα του.

Οι θεράποντες είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς κρατούν την ανάσα τους για το ενδεχόμενο κάποιας έκτακτης επιπλοκής. Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα βαρύ και χαρακτηριστικό και, όπως πληροφορείται το Newpost, η διεθνής πρακτική προστάζει οι ασθενείς να μην παραμένουν σε καταστολή περισσότερο από 13 ημέρες, καθώς μετά ο οργανισμός γίνεται ιδιαίτερα ευάλωτος σε νοσοκομειακές λοιμώξεις. Το Σάββατο συμπληρώνονται 15 ημέρες νοσηλείας. Τότε οι γιατροί θα κρίνουν αν μπορούν να κάνουν μια προσπάθεια αποσύνδεσης από τη μηχανική υποστήριξη. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε τραχειοστομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρουσιαστής για πρώτη φορά την Τρίτη υποβλήθηκε σε ένα μικρό «ξύπνημα» και έδειξε θετικά σημάδια αντίδρασης κουνώντας τα χέρια του. Δεν είχε πλήρη συνείδηση, ωστόσο έδειξε να αντιδρά.

Σύμφωνα με τους θεράποντες νευροχειρουργούς, ο οργανισμός του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που νοσηλεύεται μετά από τροχαίο ατύχημα -ο αγαπημένος παρουσιαστής έχει «πέσει» με τη μηχανή άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αποκατάσταση της υγείας του θα χρειαστεί πολύ καιρό. Και το ζητούμενο είναι, αρχικά, να μην κινδυνέψει η ζωή του σε κανένα στάδιο της αποθεραπείας. Για το ποια ακριβώς θα είναι η κατάστασή του, οι γιατροί είναι φειδωλοί στις προβλέψεις.


σχετικα αρθρα