ΕΛΛΑΔΑ

Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του Κ. Αγγελίδη

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 5 Ιανουαρίου 2018, 20:24 / Ανανεώθηκε 5 Ιανουαρίου 2018, 20:22
Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο του Κ. Αγγελίδη
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι το Σάββατο η απόφαση: οριστικό «ξύπνημα» ή τραχειοστομία

Δώδεκα ημέρες σε καταστολή συμπληρώνει αύριο ο Κ. Αγγελίδης που νοσηλεύεται στην Εντατική του Ασκληπιείου από τα χαράματα των Χριστουγέννων.

Η διεθνής ιατρική πρακτική επιβάλλει, τώρα, να πάρουν οι γιατροί την μεγάλη απόφαση: είτε θα τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη, είτε θα τον βοηθήσουν να αναπνέει με τραχειοστομία, προκειμένου ο οργανισμός του να μην κινδυνεύσει από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες προσπάθειες να βγει από την καταστολή. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει. «ξυπνήσει» οριστικά αλλά ότι μειώνονται σταδιακά οι δόσεις της φαρμακευτικής αγωγής που τον κρατούν σε καταστολή, ενώ έχει γίνει και η πρώτη ολιγόλεπτη προσπάθεια αποσύνδεσης από τα μηχανήματα. 

Σήμερα είναι η κρίσιμη ημέρα για να αποφασίσουν οι γιατροί αν σταδιακά, μέχρι και αύριο, θα είναι σε θέση ο οργανισμός του να λειτουργήσει χωρίς τη μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost για το μόνο που, μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι σίγουροι οι θεράποντες, είναι ότι σώθηκε η ζωή του γνωστού παρουσιαστή, από το σφοδρό τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μοτοσυκλέτα του τα ξημερώματα τς 25ης Δεκεμβρίου. Το ερώτημα, τώρα, είναι τί «υπολείμματα» θα του αφήσει το βαρύ τραύμα στο κεφάλι, δεδομένου ότι ο παρουσιαστής είχε στο ενεργητικό του άλλα τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Και όταν οι γιατροί μιλούν για «υπολείμματα», αναφέρονται σε μόνιμες βλάβες που μπορεί να είναι από παροδικές ζαλάδες και πονοκεφάλους μέχρι... το χειρότερο αλλά απευκταίο σενάριο.

Πάντως, το τελευταίο 24ωρο, οι γιατροί του παρουσιαστή είναι-συγκρατημένα μεν-αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά εν τέλει, αν και η νοσηλεία του θα είναι μακρά.