Με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» σε υψόμετρο 2.700 μέτρων μεταφέρθηκε το απόγευμα η 35χρονη ορειβάτης, σκοπιανής υπηκοότητας, που τραυματίστηκε βαριά σήμερα το πρωί, ύστερα από πτώση στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων. Στο σημείο μεταβαίνει δεύτερο ελικόπτερο, εξοπλισμένο με ειδικά μέσα νυχτερινής πτήσης, προκειμένου να παραλάβει τη γυναίκα και να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης δήλωσε:

«Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, όπου υπάρχει επικοινωνία με γιατρό για οδηγίες και αναμένουμε το ελικόπτερο, που είναι εφοδιασμένο με μέσα νυχτερινής πτήσης, προκειμένου να την παραλάβει. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες».

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, η γυναίκα για να φτάσει στο σημείο όπου έπεσε και τραυματίστηκε χρειάστηκε 17 ώρες περπατήματος και αναρρίχησης, με αποτέλεσμα για να φτάσουν στο ίδιο σημείο οι διασώστες να χρειάζονταν 22 ώρες, λόγω και του εξοπλισμού που κουβαλούν.

Το πρώτο ελικόπτερο Super Puma που μετέβη στην περιοχή για έρευνες νωρίτερα χρειάστηκε να αποχωρήσει, καθώς δεν ήταν κατάλληλο για νυχτερινή πτήση. Το απόγευμα δόθηκε εντολή σε ένα άλλο ελικόπτερο να απογειωθεί από τη Ρόδο, το οποίο ήταν κατάλληλο για νυχτερινές πτήσεις, προκειμένου να παραλάβει τη γυναίκα.

Σημειώνεται πως στο καταφύγιο Πετροστρούγγα σε υψόμετρο 2.000 μέτρων υπάρχει και δεύτερη ομάδα της Πυροσβεστικής, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί απαραίτητη η επέμβασή της.

Υπενθυμίζεται ότι η γιγάντια επιχείρηση διάσωσης έχει στηθεί από το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.