current views are: 6

7 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση13:22

Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση της 35χρονης στον Όλυμπο

Σταθερή η κατάσταση της υγείας της

Δημοσίευση 13:22’

Σταθερή η κατάσταση της υγείας της

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε χθες στο Λούκι Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.800 μέτρων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η 35χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά της, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο νοσηλείας.

Η ορειβάτισσα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Για την μεταφορά της από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» επιστρατεύτηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο και προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας.

Στην επιχείρηση διάσωσης της 35χχρονης ορειβάτισσας συμμετείχαν πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, αλλά και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ της Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, από τη δραματική επιχείρηση διάσωσης.

Συγχαρητήρια Ν. Τόσκα σε όλους όσοι μετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης

Συγχαρητήρια στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που μετείχαν στην επιχείρηση για τη διάσωση 35χρονης στον Όλυμπο, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, «για την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης» που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ειδικότερα ο κ. Τόσκας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στα τμήματα των πυροσβεστών από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο, της 2ης ΕΜΑΚ, του προσωπικού του στρατού, του καταφυγίου «Γ. Αποστολίδης» και του ΕΚΑΒ, αλλά και στα πληρώματα των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτέλεσαν νυχτερινές πτήσεις διάσωσης υπό αντίξοες συνθήκες.