ΕΛΛΑΔΑ

Τραγική κατάσταση στο «Αττικόν»: Οδύσσεια για τους καρκινοπαθείς – Ακυρώνονται χημειοθεραπείες

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2018, 13:40 / Ανανεώθηκε 8 Ιανουαρίου 2018, 16:08
Τραγική κατάσταση στο «Αττικόν»: Οδύσσεια για τους καρκινοπαθείς – Ακυρώνονται χημειοθεραπείες
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Σημαντικές ελλείψεις και απίστευτη ταλαιπωρία

«Η Οδύσσεια των ασθενών με καρκίνο δεν έχει προηγούμενο», καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει: «13.000 κατ’ έτος αποκλείονται από ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών Μηχανημάτων. Δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης λόγω έλλειψης μηχανημάτων PET CT».

Ακόμα η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως λόγω έλλειψης μπάτζετ στους προϋπολογισμούς, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα στα Νοσοκομεία. Οι καρκινοπαθείς ψάχνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα αλλά και γιατρό Ογκολόγο.

Ακυρώνονται ραντεβού για χημειοθεραπείες

Το αποτέλεσμα είναι, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, να έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για χημειοθεραπείες σε Νοσοκομεία, τα οποία ακυρώνονται λόγω έλλειψης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Καθυστερούν πολύτιμες ημέρες για τη ζωή τους οι θεραπείες.

Αττικό νοσοκομείο

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς Ογκολογικά ασθενών, στο Αττικό Νοσοκομείο.

Αυτό καταγγέλλουν στην ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και οι καρκινοπαθείς που ταλαιπωρούνται.

Το πρόβλημα που δημιουργείται στο Αττικό Νοσοκομείο είναι λόγω έλλειψης ειδικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων για συγκεκριμένες κατηγορίες κακοηθών νοσημάτων.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απολύτως αναγκαία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Και μιλάμε για ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

Οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, απαντά η διοίκηση

Στο κενό πέφτουν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Αττικού νοσοκομείου, οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, περί «ακύρωσης των προγραμματισμένων θεραπειών σε εξωτερικούς ασθενείς» του νοσοκομείου, εξαιτίας ελλείψεων σε φάρμακα και προσωπικό.

Το νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή του αναφέρει, πως «η σπουδή του κυρίου Γιαννακού να προβαίνει σε καταγγελίες κατά του νοσοκομείου Αττικόν, για μία ακόμη φορά έπεσε στο κενό. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθόσον το νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα, κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018. Είναι προφανές λοιπόν, ότι δεν τίθεται θέμα “έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κύριο Πολάκη”, όπως μέσα στην άγνοιά της, διατείνεται η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο δεν υφίσταται ανάγκη, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα συγγνώμης από τον κ. αν. υπουργό Υγείας και τον κ. πρωθυπουργό».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου καταλήγει χαρακτηριστικά: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ».