«Η Τράπεζα μας, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση της πελατείας μας, έχει σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, στο Νομό Αχαϊας, ευρύτατο δίκτυο αποτελούμενο από 16 καταστήματα. Ο αριθμός είναι σημαντικά μεγαλύτερος σε σχέση με τα καταστήματα άλλων τραπεζών που διαθέτουν στο Νομό από 7 έως 9 καταστήματα, πλην της ΑΤΕ που διαθέτει 14», αναφέρει σε έγγραφό της η Εθνική Τράπεζα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη διακοπή του καταστήματος της ΕΤΕ στο Διακοφτό. Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο, «η απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας του Γραφείου Συναλλαγών Διακοπτού Αιγιαλείας και τη συγχώνευσή του στο Κατάστημα Αιγίου, εντάσσεται στο πρόγραμμα εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους και αναδιάταξης της Τράπεζας, στον τομέα των Γραφείων Συναλλαγών βάσει των ευρημάτων σχετικών μελετών των αρμοδίων προς τούτο υπηρεσιών της».

Επιπλέον σημειώνεται ότι, για την απόφαση αυτή συνεκτιμήθηκαν, τόσο η ύπαρξη 45 ATMs στο Νομό (27 σε Καταστήματα και 18 σε άλλες θέσεις), όσο και η δυνατότητα πολλαπλής εξυπηρέτησης των πελατών της ΕΤΕ μέσω των εναλλακτικών δικτύων (phone banking, internet banking κλπ).

Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τέλος, ότι προκειμένου να συνεχίσει την εξυπηρέτηση της πελατείας του Διακοπτού σε βασικές τραπεζικές συναλλαγές, θα διατηρήσει τη λειτουργία ενός ΑΤΜ, σε κατάλληλη θέση στην περιοχή ενώ τονίζει ότι πάγια μέριμνα της Τράπεζας, σε παρόμοιες περιπτώσεις, αποτελεί η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων με απασχόλησή τους σε γειτονικά καταστήματα.

Ερώτηση για το θέμα είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραϊτης και Μπάμπης Χαραλάμπους προειδοποιώντας ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Διακοπτού θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι και αγρότες της περιοχής να αδυνατούν να συναλλαχθούν και θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο Αίγιο για οποιαδήποτε συναλλαγή τους. Έχουν επίσης καταγγείλει ότι «η απόφαση αυτή εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς για τη διασφάλιση της κερδοφορίας της τράπεζας, με την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, απολύσεις και επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών».

Αναφορά του αντιδημάρχου του Δήμου Αιγιαλείας είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος. Με την αναφορά επισημαίνεται ότι το υποκατάστημα της ΕΤΕ στο Διακοπτό εξυπηρετεί 7.500 μόνιμους κατοίκους και 10.000 παραθεριστές και επιπλέον ότι είναι η μοναδική τράπεζα στην περιοχή που χειρίζεται όλους τους λογαριασμούς πληρωμών, συντάξεων, επιδοτήσεων, ενισχύσεων κλπ.