Μειώθηκαν οι ληστείες και οι κλοπές οχημάτων στην περιοχή της Αχαϊας, αλλά αυξήθηκαν οι διαρρήξεις, σύμφωνα με στοιχεία της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, για την «άνοδο της εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην Αχαϊα». Όπως ενημερώνει οι υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την ανάλυση των στοιχείων εγκληματικότητας του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, προκύπτουν:

1) Μείωση του αριθμού των τελεσθέντων ληστειών, από 46 το πρώτο εξάμηνο του 2010, σε 37 το ίδιο χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους, δηλαδή μείωση σε ποσοστό 20%.

2) Μείωση του αριθμού των κλοπών οχημάτων, από 413 το πρώτο εξάμηνο του 2010, σε 376 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011. Από τα 376 κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν τα 147.

Όπως ωστόσο αναφέρει ο κ. Παπουτσής, «παρατηρείται αύξηση των τελεσθέντων κλοπών-διαρρήξεων, η οποία αξιολογείται και εκτιμάται ότι έχει παροδικό χαρακτήρα».

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα των ανηλίκων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει, ότι διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι και ότι η εγκληματικότητα των ανηλίκων περιορίζεται κυρίως στην μικροεγκληματικότητα, κλοπές-διαρρήξεις κλπ. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στο διάστημα Μαϊου-Ιουνίου του 2011 συνελήφθησαν από τις οικείες αστυνομικές υπηρεσίες 47 ανήλικοι δράστες.

Ο κ. Νικολόπουλος έχει πάντως επισημάνει, ότι τα κρούσματα εγκληματικότητας και τα παραβατικά φαινόμενα στην Αχαϊα, έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
TAGS