Στην ενοποίηση του δυτικού μετώπου στο παλιό λιμάνι των Χανίων προχωρά η 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το δήμο. Όπως έγινε γνωστό σήμερα από το δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, "προωθείται η κοινή υπουργική απόφαση για την παραχώρηση στο δήμο Χανίων της χρήσης του χώρου της πισίνας του πρώην ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ." Ο χώρος εδώ και χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του και αποτελούσε εστία μόλυνσης.

Η αξιοποίηση του χώρου θα γίνει μέσα από μελέτη που ήδη εκπονείται, όπως δήλωσε και ο αντιδήμαρχος, Νίκος Ξυνίδης, ενώ ο προϊστάμενος της 28ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Ξυνίδης επεσήμανε: "Σε συνεργασία με την 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προχωρούμε σε μια μελέτη ανάπλασης συνολικά της περιοχής, από την πλατεία Τάλω μέχρι και το χώρο που υπήρχε το εργοστασιο της ΑΒΕΑ, με τη λογική της ενοποίησης της δυτικής Τάφρου με τον ευρύτερο χώρο προς τη θάλασσα".

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στην περιοχή, διαμορφώθηκαν και δύο δημοτικοί χώροι στάθμευσης 2,5 και 3 στρεμμάτων αντίστοιχα, που θα καλύψουν δωρεάν τις ανάγκες των τουριστικών λεωφορείων και των ΙΧ αυτοκινήτων, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα παραδοθεί στο σύνολό της η οδός Πειραιώς, που συνδέει την πόλη των Χανίων με το δυτικό κομμάτι του ενετικού λιμένα.
TAGS