ΕΛΛΑΔΑ

WP για πλοίο με εκρηκτικά: Το Ελληνικό Λιμενικό παίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή ασφάλεια

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2018, 21:38 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2018, 21:38
WP για πλοίο με εκρηκτικά: Το Ελληνικό Λιμενικό παίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή ασφάλεια
Facebook Twitter Whatsapp
«Εάν κάτι είχε πάει στραβά, πιθανώς τα εκρηκτικά να είχαν καταστρέψει ολόκληρο το λιμάνι», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ακτοφυλακής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η Ελληνική Ακτοφυλακή από ομάδα έκτακτης ανάγκης που βοηθούσε στη διάσωση των προσφύγων, διαδραματίζει τώρα όλο και σημαντικότερο ρόλο στη διεθνή ασφάλεια» γράφει η Washington Post .

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι στις 6 Ιανουαρίου, οι ελληνικές αρχές επιβιβάστηκαν σε πλοίο, το οποίο υποτίθεται ότι είχε προορισμό την Αραβική Χερσόνησο, χωρίς ωστόσο να διαθέτει ναυτικούς χάρτες με τον προορισμό αυτό. Μετά από έρευνα, εντόπισαν 29 κοντέινερ με πάνω από 400 τόνους εκρηκτικών υλικών, πυροκροτητών και υλικών που προκαλούν ανατινάξεις. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Γιάννης Σωτηρίου, περιέγραψε την ανακάλυψη ως «πλωτή βόμβα» που κατευθυνόταν προς την διχασμένη από τον εμφύλιο πόλεμο, Λιβύη. «Εάν κάτι είχε πάει στραβά, πιθανώς τα εκρηκτικά να είχαν καταστρέψει ολόκληρο το λιμάνι», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ακτοφυλακής, υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Οι δύο αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι επιχειρήσεις που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες αποδεικνύουν τη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στο ζήτημα της αστυνόμευσης της Μεσογείου τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ