current views are: 8

15 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση16:32

Ένταση έξω από τη Βουλή – Αντιεξουσιαστές πέταξαν μπογιές και μολότοφ

Προηγήθηκαν πορείες του ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ

Δημοσίευση 16:32’

Προηγήθηκαν πορείες του ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ

Ένταση έξω Βουλή προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στα συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου τα οποία ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας

Ειδικότερα, αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πέταξαν μολότοφ και μπογιές κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότουλάμψης και εκκένωσαν τον προαύλιο χώρο της Βουλής. Μάλιστα νεαροί επιχείρησαν να κάψουν ένα από τα δύο φυλάκια.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής, επί της Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Συγκεντρώσεις μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι οργανώσεις της, καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ομόνοιας και κατέληξε στη Βουλή. Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ καλεί σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στην πύλη του υπουργείου, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Η δεύτερη πορεία από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλες συλλογικότητες, ξεκίνησε από την Καμάρα. Συμμετείχαν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν επί της οδού Εγνατίας, η πορεία σταμάτησε για λίγο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, έστριψε στην οδό Βενιζέλου και κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. 


σχετικα αρθρα