ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αθήνα - Αισθητός σε όλο το Λεκανοπέδιο

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2018, 22:08 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2018, 01:58
Ισχυρός σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αθήνα - Αισθητός σε όλο το Λεκανοπέδιο
Facebook Twitter Whatsapp

Β. Λέκκας: «Πρόκειται για συνέχεια σεισμών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:24 το βράδυ της Δευτέρας σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Σταμάτας και 24 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Αθήνας.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Αθήνα αναστατώνοντας τους κατοίκους, καθώς το εστιακό βάθος ήταν πολύ μικρό, μόλις 5 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο Newpost ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας αναφέρει ότι «πρόκειται για συνέχεια σεισμών που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Μια ακολουθία που θα συνεχιστεί και τις αμέσως επόμενες ώρες. Πάντως ιστορικά το συγκεκριμένοι ρήγμα δεν δίνει μεγάλους σεισμούς».

 

Μέχρι στιγής η Πυροσβεστική δεν έχει λάβει κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης.

Γεράσιμος Χουλιάρας: Θα έχουμε και συνέχεια

Την ίδια ώρα, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρεις στο Νewpost «Είναι η ίδια περιοχή που έδωσε τη σμηνοσειρά της περασμένης Τρίτης. Τότε είχαμε 18 σεισμούς από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 10 το πρωί. Ο μεγαλύτερος ήταν 2,6. Είναι ένα φαινόμενο που αξίζει παρατήρηση και πιστεύω πως θα έχει συνέχεια. Αυτή τη στιγμή γράφουμε ακόμα σεισμούς. Υπάρχει μια διέγερση. Ιστορικά δεν έχει καταγραφεί μεγάλο γεγονός στην περιοχή, αλλά το παρατηρούμε.»