ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη απάτη μέσω διαδικτύου με θύματα παραγωγούς προϊόντων

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2018, 08:34 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2018, 12:24
Απίστευτη απάτη μέσω διαδικτύου με θύματα παραγωγούς προϊόντων
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μέλη της σπείρας παρουσιάζονταν ως αντιπρόσωποι Ρουμανικής εταιρείας.

Μια απίστευτη απάτη με θύματα παραγωγούς και εμπόρους τοπικών προϊόντων ανά την Ελλάδα, είχαν στήσει από τον Απρίλιο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2016 τέσσερις 'Ελληνες και ένας Ρουμάνος. 

Τα μέλη της σπείρας παρουσιάζονταν ως αντιπρόσωποι Ρουμανικής εταιρίας και εξαγόραζαν μεγάλες ποσότητες, τυροκομικών, γαλακτοκομικών και μπύρας, αποστέλλοντας εμβάσματα πληρωμής Ρουμανικών τραπεζών, μέσω διαδικτύου!

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο με αυτό τον τρόπο είχαν εξαπατήσει δεκάδες επιχειρηματίες. Μάλιστα για την μεταφορά των αγαθών χρησιμοποιούσαν δυο και τρεις νταλίκες, κατά την διαδρομή απο την περιοχή παραλαβής έως το σημείο παράδοσης, προκειμένου να μην μπορούν να εντοπιστούν απο τις αρχές σε περίπτωση που γινόταν γνωστή η απάτη τους. 

Τα φορτηγά έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν πλαστές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι κατάφεραν και απέσπασαν ποσότητες τυροκομικών προϊόντων αξίας 296.000 ευρώ από βιομηχανία επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Λέσβο, από τυροκομική μονάδα στη Νάξο, από επιχείρηση στην Κρήτη και από εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στις Σέρρες, ποσότητες ξηρών καρπών από εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, αξίας 53.000 ευρώ, συσκευασίες προϊόντων από εταιρεία στα Τρίκαλα, αξίας 42.000 ευρώ και φιάλες μπύρας από εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, αξίας 37.000 ευρώ.

Επιπλέον προσπάθησαν να αποσπάσουν προϊόντα αξίας 330.000 ευρώ από εταιρεία εμπορίας καφέ στην Αττική, από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία και από 2 εταιρείες εμπορίας τυροκομικών προϊόντων σε Αρκαδία και Ημαθία. 

Επίσης διαπιστώθηκε ότι επικοινώνησαν με άλλες επτά εταιρείες – επιχειρήσεις σε Άργος, Αττική, Κοζάνη, Κρήτη, Μεσσηνία και Τρίπολη, με σκοπό την αγορά διαφορών προϊόντων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 57χρονου σε περιοχή της Ημαθίας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα δοχεία και παλέτες με τυροκομικά προϊόντα που είχαν αποσπάσει και αποδόθηκαν. 

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του αρχηγού της σπείρας  που ήταν γεμάτο με συσκευασμένα προϊόντα που είχαν αποσπάσει, τα οποία αποδόθηκαν, ενώ το παραπάνω φορτηγό κατασχέθηκε.

Τα μέλη της σπείρας επικοινωνούσαν με τηλεφωνικούς αριθμούς Ρουμανικών εταιριών, ενώ τα προϊόντα είτε τα μετέφεραν στην γειτονική χώρα, είτε τα πουλούσαν χωρίς παραστατικά σε διάφορες επιχειρήσεις.