ΕΛΛΑΔΑ

Αναβάλλεται η έκδοση των Σκοπιανών πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2018, 14:34 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2018, 14:50
Αναβάλλεται η έκδοση των Σκοπιανών πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp

Η δίκη ματαιώθηκε επ' αόριστον 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση αναμονής για το ενδεχόμενο έκδοσης των πρώην Σκοπιανών πρακτόρων Γκόραν Γκρουγιέφσκι και Νίκολα Μπόσκοβσκι, καθώς σήμερα στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης  αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά η δίκη για την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, καθώς δεν υπήρχε μεταφραστής τόσο για από τα Σκοπιανά στα Ελληνικά. 

Για τον λόγο αυτό, το δικαστήριο ματαιώθηκε και η απόφαση αναβλήθηκε για αόριστο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Πέτερ Βασίλεφ το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει άμεσα σχετικά με την αίτηση ασύλου του Γκρουέφσκι και του Μποσκόβσκι στην Ελλάδα και να λύσει το ζήτημα της μετάφρασης. 

«Όπως γνωρίζετε τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της μετάφρασης, κάτι που είναι πρόβλημα, καθώς όλη η διαδικασία γίνεται στα Σκοπιανά» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς για τον χρόνο έκδοσης, απάντησε ότι δεν θα ήθελε να προσδιορίσει: «Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν και κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει τα δικαστήρια. Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπορεί να εκδοθούν και μέχρι τον Μάρτιο, αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε».