ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση έξω απο συμβολαιογραφικό γραφείο στον Πειραιά

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2018, 20:04 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2018, 21:01
Facebook Twitter Whatsapp

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα έξω από την πόρτα του γραφείου στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α′ 21, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός ότι δεν τους επέτρεψαν την είσοδο εντός του χώρου που γινόταν ο πλειστηριασμός.

Ένταση επικράτησε έξω από το γραφείο συμβολαιογράφου στον Πειραιά το απόγευμα της Τετάρτης όταν μέλη συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα έξω από την πόρτα του γραφείου στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α′ 21, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός ότι δεν τους επέτρεψαν την είσοδο εντός του χώρου που γινόταν ο πλειστηριασμός. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορά ένα διαμέρισμα 107 τμ στην Αρτέμιδα με εμπορική αξία 113.000 ευρώ και ένα οικόπεδο με μονοκατοικία 80 τμ στο Πάτημα Γέρακα αξίας 290.000 ευρώ.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς και η πρώην πρόεδροσς της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Εέυθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακυρώθηκαν 72 πλειστηριασμοί

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, ακυρώθηκαν συνολικά 72 πλειστηριασμοί από μέλη του κόμματος και άλλων πολιτικών συλλογικοτήτων. Μεταξύ των πλειστηριασμών που δεν διενεργήθηκαν, ήταν και 19 που αφορούσαν πρώτες κατοικίες που είχαν προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστούν σήμερα. Υπενθυμίζεται πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, όλοι οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΕ, αναφέρει πως «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έδωσε σήμερα μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στην ψήφιση του μνημονικού πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με συγκέντρωση που διοργάνωσε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, καθώς και συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας».

Συμφώνα με τα στοιχεία της ΛΑΕ, σήμερα ήταν προγραμματισμένοι 80 πλειστηριασμοί. «Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, αφενός σε συμβολαιογραφείο του Πειραιά που διενεργούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αφετέρου στα ειρηνοδικεία, έστειλε πάλι το δικό του ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, στους δανειστές, στους τραπεζίτες και στα διάφορα «κοράκια». Όπως δεν το σταμάτησαν η αστυνομική καταστολή, οι συκοφαντίες απ' όλο το μνημονιακό, πολιτικό οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, αλλά και η ψήφιση από την κυβέρνηση της χουντικής έμπνευσης (ν)τροπολογίας για θέσπιση ως ιδιώνυμου αδικήματος της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, έτσι δεν θα το σταματήσει, ούτε η μετατροπή όλων των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς».