ΕΛΛΑΔΑ

«Ντου» αντιεξουσιαστών σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2018, 13:42 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2018, 13:56
«Ντου» αντιεξουσιαστών σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι. 

«Ντου» πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το μεσημέρι η αντιεξουσιαστική ομάδα ''Αναρχικοί - Αναρχικές'' σε συμβολαιογραφείο στην oδό Καποδιστρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το συμβολαιογραφείο της Βασιλικής Σγούρα στην οδό Καποδίστριου 18 στα Εξάρχεια, το οποίο διεξάγει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Στο εν λόγω συμβολαιογραφείο, μάλιστα προ ημερών είχε πραγματοποιήσει διαμαρτυρία και η Λαϊκή Ενότητα. 

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της οργάνωσης πέταξαν τρικάκια κατά των πλειστηριασμών και αποχώρησαν.

Eίναι η δεύτερη σε μία εβδομάδα εισβολή σε συμβολαιογραφείο, καθώς στις 11 Ιανουαρίου μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε άλλο συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια, της Ουρανίας Καυμενάκη. Με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλαν στο γραφείο, χωρίστηκαν σε υποομάδες και μπήκαν σε όλες τις αίθουσες.

Την ίδια στιγμή, τις επόμενες κινήσεις και δράσεις κατά των πλειστηριασμών εξετάζουν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ''Ρουβίκωνας'' που καλούν «όσους έχουν χάσει το σπίτι τους ή κινδυνεύουν να το χάσουν από πλειστηριασμό, να οργανώσουμε μαζί την πολύμορφη και δυναμική αντίσταση μας ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου στον πολυχώρο «ΒΟΧ»  στα Εξάρχεια. 

Όπως επισημαίνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, «Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών έχει κάνει πολύ δρόμο αλλά στην ουσία του μέχρι τώρα κατάφερνε μόνο να αναβάλλει τους πλειστηριασμούς, κατά κανόνα μόνο για λίγους μήνες. 

Η τρόικα και οι τράπεζες ωστόσο διψάνε για αίμα. Από την 1η Μάη, το δημόσιο θα βγάζει κατά το δοκούν σπίτια στο σφυρί για χρέη άνω των 500 ευρώ, ενώ οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει το πλιάτσικο εδώ και μήνες».