ΕΛΛΑΔΑ

Εκτέλεση Β. Στεφανάκου: Προσαγωγές για τους ξυλοδαρμούς εργαζομένων στα ΜΜΕ - Θεατές οι αστυνομικοί

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2018, 08:05 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2018, 09:06
Εκτέλεση Β. Στεφανάκου: Προσαγωγές για τους ξυλοδαρμούς εργαζομένων στα ΜΜΕ - Θεατές οι αστυνομικοί
Facebook Twitter Whatsapp

Τα άτομα που προσήχθησαν εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς και αφέθηκαν ελεύθεροι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην προσαγωγή τριών ατόμων προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους στο "πογκρόμ" επιθέσεων κατά εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κάλυψαν την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου, αλλά και πολιτών οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να αποτυπώσουν με φωτογραφίες τα όσα εξελίσσονταν, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Η παθητική και προκλητική στάση όσων αστυνομικών βρίσκονταν στο σημείο, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Τα άτομα που προσήχθησαν εξετάστηκαν απο τους αστυνομικούς και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς άτομα που δέχτηκαν επίθεση, δεν αναγνώρισαν στα πρόσωπά τους εκείνους που τους γρονθοκόπησαν.

Σε ανκοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει: "Οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες αλλά αντίθετα αυξάνονταν καθώς περνούσε η ώρα δημιουργώντας ακραίες συνθήκες για τους συναδέλφους, αλλά και για τους απλούς πολίτες που συνέρρεαν. Από τον άγριο ξυλοδαρμό ένας εικονολήπτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Είναι απαράδεκτη η χθεσινή στάση της Αστυνομίας. Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διεξάγει αμέσως έρευνα, να καταλογίσει τις ευθύνες και να μας απαντήσει για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν εναντίον των συναδέλφων αλλά και ανυπεράσπιστων συμπολιτών μας".