ΕΛΛΑΔΑ

«Καζάνι που βράζει» το «Αττικόν»: «Λύση εδώ και τώρα» για τα ράντζα ζητούν οι γιατροί

της Μαρίας Μπακοπούλου - Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2018, 14:45 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2018, 23:20
«Καζάνι που βράζει» το «Αττικόν»: «Λύση εδώ και τώρα» για τα ράντζα ζητούν οι γιατροί
Facebook Twitter Whatsapp

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στην γενική εφημερία προσήλθαν 1300 άτομα.

Στα όρια τους βρίσκονται πλέον οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς όπως υποστηρίζουν η κατάσταση με τις εφημερίες, που γεμίζουν το νοσοκομείο με ράντζα και συμβάλλουν σε βλαβερές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, οι γιατροί ζητούν άμεσα λύση για το ζήτημα, το οποίο, εξάλλου, υπάρχει χρόνια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποια ενέργεια για να το λύσει. 

Αφορμή για την έκτακτη συνέλευση, η άνευ προηγουμένου, όπως υποστηρίζουν, γενική εφημερία της Τρίτης 16 Ιανουαρίου, όπου σημειώθηκε τρομερό πρόβλημα, καθώς υπήρξαν 1.300 προσελεύσεις, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να πλημμυρίσει από ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών. 

«Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε το άθλιο καθεστώς των ράντζων. Αρνούμαστε να μας εκβιάζουν να πραγματοποιούμε εισαγωγές σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη πλήρες (100%). Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες» τονίζουν και καλούν όλους τους φορείς να λάβουν επείγοντα μέτρα για την εφημερία του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι «το υπερπλήρες ΑΤΤΙΚΟ δεν μπορεί άλλο να ανταποκριθεί σε τέτοιο "όγκο εφημερίας". Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στον ασθενή δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλο συνυπεύθυνοι σε αυτό το τριτοκοσμικό υγειονομικό περιβάλλον» τονίζουν οι γιατροί στο ψήφισμά τους, ενώ απαιτούν από το υπουργείο Υγείας να φροντίσει άμεσα για την πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών.

Πρόεδρος Εργαζομένων: Είπαν στην επιμελήτρια της παθολογικής κλινικής να βγάλει... υπνόσακους στο αίθριο

Το ζοφερό τοπίο, τόσο για εργαζόμενους, όσο και τους ασθενείς, περιγράφει στο newpost.gr ο πρόεδρος των εργαζόμενων Γ. Πλαγιανάκος, ο οποίος προσθέτει ότι η «αναμονή στις εφημερίες του παθολογικού μπορεί να φτάσει τις πέντε ώρες, με αποτέλεσμα την δημιουργία πληθώρας επεισόδιων και διαπληκτισμών ανάμεσα σε εργαζόμενους και ασθενείς. 

Όπως αναφέρει, αυτή η κατάσταση επικρατεί σε κάθε εφημερία, με κίνδυνο για τις ζωές των ασθενών, αλλά και άμεσες συνέπειες στο επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης.

Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι από το Υπουργείο δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε σε συνομιλία στελέχους υγειονομικής υπηρεσίας και της επιμελήτριας της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου: Όταν η επιμελήτρια διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση με τα ράντζα και ζήτησε άμεσα λύση, καθώς δεν υπάρχει πλέον χώρος της απάντησε: «Βγάλε υπνόσακους στο αίθριο»