ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Γιάννης Λιούμπης

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2018, 14:37 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2018, 18:56
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Γιάννης Λιούμπης
Facebook Twitter Whatsapp

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός Γιώργος Γεωργίου

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιάννης Λιούμπης, μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός Γιώργος Γεωργίου στο προφίλ του στο Facebook, γράφοντας: «Ο Γιάννης Λιούμπης χρόνια τώρα ασχολείτο με το παιδικό θέατρο με στέγη στο Μπρόντγουεϊ. Καλό ταξίδι Γιαννάκη».

Τον ηθοποιό αποχαιρέτησε και ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω ανάρτησής του: «Έφυγε ακόμα ένας συνάδελφος. Ο Γιάννης Λιούμπης. Μοναχικός αγωνιστής. Καλό ταξίδι Γιαννάκη», έγραψε.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Λιούμπης

O Γιάννης Λιούμπης τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κυρίως ως σκηνοθέτης. Ασχολήθηκε και με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

Όπως γράφτηκε στο Facebook: «Υπηρέτησε για 35 χρόνια το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα. Η τελευταία στέγη του το θέατρο Μπρόντγουεϊ. Αξιόλογες παιδικές παραστάσεις του ήταν “Το πανηγύρι των ζώων” (2016), “Τα παραμύθια της γιαγιάς” (2017), “Ο παπουτσωμένος γάτος” το 2015 κ. α Βοήθησε και έχτισε πολλούς ηθοποιούς αλλά και σκηνοθέτες και τραγουδιστές. Από τις αρχές Ιανουαρίου όμως ολομόναχος πάλευε για τη ζωή του στην εντατική του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

Αρχές του μήνα διαμαρτυρήθηκε για πόνους στο κάτω μέρος της κοιλιάς του. Εισήχθη στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε περιτονίτιδα την οποία δεν είχε αντιληφθεί με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να επιφέρει σήψη σε πολλά ζωτικά όργανά του. Οι γιατροί τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο για να τον σώσουν. Όμως τότε, διαπίστωσαν και καρκίνο της πυέλου. Πάλεψε για τη ζωή του αλλά δεν τα κατάφερε».