ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη – Εμφανίστηκαν ορδές τρωκτικών

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2018, 18:07 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2018, 21:16
Κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη – Εμφανίστηκαν ορδές τρωκτικών
Facebook Twitter Whatsapp

Έχει παρέμβει εισαγγελέας για την καταγγελία

Σε μια καταγγελία που σοκάρει προχώρησε ο πρόεδρος συλλόγου γονέων ειδικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, σε καταγγελία του, υπάρχουν κρούσματα λεπτοσπείρωσης  λόγω εμφάνισης τρωκτικών στο κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο. «Τελευταία εμφανίσθηκαν τρωκτικά σε μεγάλη έκταση, που προκάλεσαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού την σπάνια ασθένεια της λεπτοσπείρωσης» επισημαίνεται στην έγγραφη καταγγελία.

Μεταφέροντας την ανησυχία των γονιών, η καταγγέλλουσα τονίζει, ότι «φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και μένουν κλεισμένα στα σπίτια…». Μάλιστα, η ίδια φέρεται να προσκόμισε έγγραφα που απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου σε διάφορους φορείς της πόλης.

Για το περιστατικό, ήδη υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση με παραγγελία για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως έκθεση σε κίνδυνο και πρόκληση (επικίνδυνων) σωματικών βλαβών. Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας το αστυνομικό τμήμα.

Στην εισαγγελική παραγγελία επισημαίνεται η ανάγκη να γίνουν αυτοψίες στο επίμαχο σχολικό κτίριο, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις κά, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υγιεινής. Τονίζεται δε, ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαπίστωσης και της αποκατάστασης των συνθηκών δημόσιας υγείας στο συγκεκριμένο σχολείο.