ΕΛΛΑΔΑ

Ο «πόλεμος» της τσιπούρας στο Αιγαίο: Έλληνας ψαράς μιλά για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2018, 13:48 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2018, 13:20
Ο «πόλεμος» της τσιπούρας στο Αιγαίο: Έλληνας ψαράς μιλά για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια
Facebook Twitter Whatsapp

Οι καταγγελίες του προέδρου της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στα νερά του Αιγαίου ο λεγόμενος «πόλεμος» της τσιπούρας με την Τουρκία να παρεμποδίζει προκλητικά Έλληνες ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών», κύριος Κώστας Σαρούκος μίλησε για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων 

Σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο, η κατάσταση, κάθε χρόνο είναι και χειρότερη καθώς οι Τούρκοι γίνονται ολοένα και πιο προκλητικοί.

«Δεν μας αφήνουν οι Τούρκοι να πλησιάζουμε τα Ίμια. Μας απειλούν να μας βουλιάξουν. Έρχονται με μεγάλες ταχύτητες. Έχουμε και περιστατικά με πυροβολισμούς. Τα νησιά μας έχουν μείνει απροστάτευτα», καταγγέλλει μιλωντας στον Alpha

Μέχρι πέρσι, όπως είπε τα Ελληνικά ψαράδικα συνόδευαν σκάφη του λιμενικού. Αυτό έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο. 

«Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η τουρκική παρουσία στα Ίμια. Ζητάμε βοήθεια, θέλουμε περιπολίες από ελληνικά πλοία. Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών».