current views are: 6

21 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση04:00

Τσουχτερό κρύο την Κυριακή – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Πτώση της θερμοκρασίας το βράδυ από τα βόρεια

Δημοσίευση 04:00’

Πτώση της θερμοκρασίας το βράδυ από τα βόρεια

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Κυριακή. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους θα είναι πιθανώς ισχυρά με εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά.

Χιόνια στα ορεινά, από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Νότιοι άνεμοι στα πελάγη 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Πτώση της θερμοκρασίας το βράδυ από τα βόρεια. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά ενώ τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το βράδυ. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και το βράδυ και στα ημιορεινά κυρίως της Ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. 
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ βορειοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4  με 6 μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα στα ανατολικά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. 
ANΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. 
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΑΤΤΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. 
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. 
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου, σε πτώση τη νύχτα. 


σχετικα αρθρα