current views are: 7

21 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση19:43

Καμπούλ: Έλληνας πιλότος περιγράφει πώς σώθηκε όταν μπήκαν οι τρομοκράτες στο δωμάτιό του

“Όταν άρχισαν να πυροβολούν έκανα μια γρήγορη κίνηση και άνοιξα τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω πηδήξει”

Δημοσίευση 19:43’

“Όταν άρχισαν να πυροβολούν έκανα μια γρήγορη κίνηση και άνοιξα τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω πηδήξει”

Ένας Έλληνας υπήκοος είναι, σύμφωνα με το BBC, μεταξύ των νεκρών στο μακελειό σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αφγανιστάν στην πρωτεύουσα Καμπούλ, με επιβεβαιωμένα θύματα 18 ανθρώπους, oι 14 ξένοι επισκέπτες και τέσσερις Αφγανοί. Οι τρεις ένοπλοι που προκάλεσαν το μακελειό σκοτώθηκαν όλοι, ενώ από τα πτώματα μόνο δύο δεν έχουν ταυτοποιηθεί. 

Την πληροφορία μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο, επικαλούμενο την αστυνομία της Καμπούλ. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όμως δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων, ενώ αναφέρει πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές στην Καμπούλ. Διαβεβαιώνει ωστόσο πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.

Ο ένας από τους δύο διασωθέντες Έλληνες πιλότους, ο Βασίλης Βασιλείου, περιέγραψε στο Star τη στιγμή που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο: «Είχα φτάσει στο δωμάτιο όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. Πριν κλείσω τα φώτα είδα τους security να τρέχουν προς το βουνό. Ήταν καμιά δεκαριά άτομα,  ήρθαν στον 5ο όροφο έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου για να μπορούν να βλέπουν στην πλατεία» και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια έσπασαν τη δική μου πόρτα μπήκαν στο δωμάτιό μου… όταν άρχισαν να πυροβολούν έκανα μια γρήγορη κίνηση και άνοιξα τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω πηδήξει. Αναποδογύρισα ένα από τα δύο κρεβάτια και έβαλα το μονό κρεβάτι από πάνω μου».


σχετικα αρθρα