ΕΛΛΑΔΑ

Στήθηκε το πρώτο αγροτικό μπλόκο στην Καρδίτσα - Μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Φεβρουαρίου

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2018, 19:51 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2018, 20:23
Στήθηκε το πρώτο αγροτικό μπλόκο στην Καρδίτσα - Μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Φεβρουαρίου
Facebook Twitter Whatsapp

Ξεκίνησαν τα «αγροτικά» - Βγήκαν στους δρόμους τα τρακτέρ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και φέτος οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Ήδη στην Καρδίτσα τα τρακτέρ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας έχουν παραταχθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Δέλτα.

Τους συναδέλφους τους θα ακολουθήσουν από αύριο, Τρίτη και αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας, με ορίζοντα το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στις 3 Φεβρουαρίου στην «Agrotica» της Θεσσαλονίκης.

Αύριο, Τρίτη, λοιπόν, θα στηθούν μπλόκα στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου Τρικάλων, στον κόμβο του Αερινού Μαγνησίας (αφού προηγηθεί συγκέντρωση έξω από την εφορία Βόλου) και στα Πραιτώρια της επαρχίας Μονοφατσίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την Πέμπτη θα βγουν τα τρακτέρ στον Πλατύκαμπο της Λάρισας και στον σταθμό της Μεσσήνης στην Πελοπόννησο.

Το Σάββατο θα στηθεί το μπλόκο της Αιτωλοακαρνανίας στο δρόμο Αγρινίου - Μεσολογγίου, μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα παραταχθούν στο δρόμο τα τρακτέρ της Φθιώτιδας στην Ανθήλη και το Δομοκό.

Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων,  κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, «όπως στους εφοπλιστές», φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, «όπως στους βιομήχανους», κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.