ΕΛΛΑΔΑ

Το «αντίο» στον Β. Στεφανάκο από τους συγκρατούμενούς του

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2018, 19:30 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2018, 20:35
Facebook Twitter Whatsapp

Εκφώνησαν επικήδειο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο τίμησαν οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του.

Κατά την διάρκεια της «τελετής» οι πρώην συγκρατούμενοι του Στεφανάκου που δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Χαιδάρι, εκφώνησαν έναν συγκινητικό επικήδειο στον οποίο ανέφεραν «Βασίλης δεν είναι κοντά μας σαν παρουσία. Θα είναι, όμως κοντά μας στο μυαλό μας, στην καρδιά μας. Προσπάθησε να μας κάνει όλους καλύτερους. Σήμερα είναι η κηδεία του. Σήμερα τιμούμε την μνήμη του. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τη μνήμη του. Πριν λίγες μέρες ο Βασίλης Στεφανάκος σκοτώθηκε. Αλλά σκοτώθηκε ξανά.  Ο δεύτερος θάνατος του ήταν από τους δημοσιογράφους όπως τον παρουσίασαν».

«Εμείς όμως που γελάσαμε μαζί του, γίναμε φίλοι μαζί του, τον ξέρουμε. Ο Βασίλης για όσα χρόνια ήταν στην Α’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, καθόταν όλη μέρα στο τραπεζάκι στο κελί 40, η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή για όσους είχαν ανάγκη, για όσους χρειάζονταν χρήματα, για όσους είχαν ανάγκη, για όλα τα προβλήματα ήταν πάντα εκεί. (...). Ο Βασίλης δεν κοίταζε την πάρτη του, αλλά το σύνολο, τον συγκρατούμενο», συνέχισαν.

Σε άλλο σημείο ανέφεραν ότι ο Στεφανάκος «ήταν είναι ιδιαίτερο άτομο, είχε δικό του κώδικα αξιών είτε τον συμπαθούσε κανείς, είτε όχι.

«Ο Βασίλης μπορεί να έφυγε αλλά ο θάνατος δεν τον κέρδισε (...) Τον Βασίλη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», κατέληξαν οι συγκρατούμενοι.