ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του hotspot της ΒΙΑΛ: «Το έκανα για προσωπικούς λόγους»

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2018, 10:40 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2018, 14:20
Παραιτήθηκε ο διευθυντής του hotspot της ΒΙΑΛ: «Το έκανα για προσωπικούς λόγους»
Facebook Twitter Whatsapp

Είχε προσληφθεί στη θέση αυτή κατόπιν διαγωνισμού πριν λίγους μήνες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ, Θεόφιλος Τσιγκαλάκης.

«Δεν αναφέρθηκα στην παραίτησή μου σε πιέσεις οποιουδήποτε είδους και από κανέναν», λέει στο Newpost ο Θεόφιλος Τσιγκαλάκης, ο οποίος, παραιτήθηκε πριν συμπληρώσει ένα χρόνο ως διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσιγκαλάκης κατήγγειλε πιέσεις από τοπικούς παράγοντες, χωρίς να διευκρινίζει ούτε το είδος των πιέσεων ούτε από που αυτές προέρχονταν.

«Δεν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, αν ήθελα να καταγγείλω πιέσεις θα είχα κάνει την παραίτησή μου δημόσια», λέει στο Newpost.

Παρόλα αυτά, μετά από τις επίμονες ερωτήσεις του Newpost ο κ. Τσιγκαλάκης, επιμένοντας πάντα ότι η παραίτησή του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του επήλθε «κόπωση» από την κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Κόπωση την οποία όταν τον ρωτήσαμε αν μεταφράζεται και ως «αγανάκτηση», αρκέστηκε να χαμογελάσει και να επαναλάβει: «Παραιτήθηκα για προσωπικούς λόγους».

Ο κ. Τσιγκαλάκης είχε προσληφθεί στη θέση αυτή κατόπιν διαγωνισμού πριν λίγους μήνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η σύμβασή του θα έληγε τον Φεβρουάριο και υπήρχε δυνατότητα ανανέωσής της για ακόμα δύο χρόνια.