current views are: 8

23 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:44

Επιμένει η Τουρκία για τους «8» – Πιθανό νέο αίτημα έκδοσης

Συνάντηση τουρκικής αντιπροσωπείας με τον Σταύρο Κοντονή

Δημοσίευση 10:44’

Συνάντηση τουρκικής αντιπροσωπείας με τον Σταύρο Κοντονή

Η απαίτηση της Άγκυρας για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα επανέλαβε η τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Δικαοσύνης της Τουρκίας Μπιλάλ Ουτσάρ, η οποία και συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή,

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως «η συζήτηση έγινε με όρους διαυγείς και καθαρούς» ενώ, όπως ανέφερε, εξγήθηκε στην τουρκική πλευρά ότι ζήτημα έκδοσης των «8» δεν μπορεί να υπάρξει, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία «είναι απόλυτα σεβαστή από όλους και από την ελληνική κυβέρνηση».

Οι εξελίξεις για να δρομολογηθούν απαιτούν πρωτοβουλία από την τουρκική πλευρά, είτε με νέο αίτημα έκδοσης είτε με αίτημα διεξαγωγής της δίκης στην Αθήνα, προσέθεσε ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η Άγκυρα να υποβάλλει νέο αίτημα για την έκδοση των αξιωματικών. Υπενθυμίζεται ότι ένα νέο αίτημα έκδοσης θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι δέχτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί μελλοντικά την Άγκυρα. Στη συνάντηση, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, μετείχαν – πλην του κ. Κοντονή – οι Γ.Γ. Δημήτρης Παπασπύρου και Μαρία Γιαννακάκη.  

 


σχετικα αρθρα