ΕΛΛΑΔΑ

Λιμάνι Πειραιά - Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά από το 2021 - Αυτοί είναι οι νέοι σταθμοί του Μετρό

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2018, 20:59 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2018, 23:58
Λιμάνι Πειραιά - Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά από το 2021 - Αυτοί είναι οι νέοι σταθμοί του Μετρό
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη στο δημαρχείο Κορυδαλλού

Την παράδοση των τριών  σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια στις 30 Ιουνίου 2019 ανακοίνωσε το Αττικό Μετρό.

Στον Κορυδαλλό η στάση του Μετρό θα είναι στην πλατεία Ελευθερίας, στην Νίκαια στον Άγιο Νικόλαο ενώ στην Αγία Βαρβάρα θα είναι στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Αυτό οριστικοποιήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορυδαλλού. Σε αυτή συμμετείχαν ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και εκπρόσωπων της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση των εκσκαφών, και η αποσυναρμολόγηση του Μετροπόντικα εντός των επόμενων ημερών. Η Αττικό Μετρό σημείωσε ότι  υποχρέωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας είναι η παράδοση των τριών σταθμών μέχρι τις στις 30 Ιουνίου 2019.

Παράλληλα, με τα έργα των σταθμών, πρόκειται να γίνει και η διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας -που θα αποτελεί τον Σταθμό του Κορυδαλλού-, η οποία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2018 και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο 2019. Θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία, ενώ έντονο θα είναι το υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις. Επίσης όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση θα διαμορφωθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονος φωτισμός καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες της ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης σε σχετικές δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς, όπως είπε, ξεπερνιούνται τεχνικές και άλλες δυσκολίες για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τα τελευταία 50 χρόνια.

Σε ότι αφορά την γραμμή που θα ενώνει το αεροδρόμιο με το λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020 με αρχές του 2021. Η επέκταση θα είναι μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς. Με την πλήρη ολοκλήρωση του έργου, όλη η γραμμή 3 θα είναι μήκους 50 χλμ. Υπολογίζεται ότι για μεταφορά από το λιμάνι στο αεροδρόμιο θα απαιτούνται μόλις 55 λεπτών.

Συνολικά οι νέοι σταθμοί θα είναι: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.