current views are: 10

25 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση11:16

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 44χρονης: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατό της

Το πιο σημαντικό στοιχείο που έφερε στο φως η αυτοψία στο αυτοκίνητο ήταν ένα αυτοσχέδιο φυτίλι που ήταν εμποτισμένο με πετρέλαιο, το οποίο θα μπορούσε να το μετατρέψει σε ωρολογιακή βόμβα.

Δημοσίευση 11:16’

Το πιο σημαντικό στοιχείο που έφερε στο φως η αυτοψία στο αυτοκίνητο ήταν ένα αυτοσχέδιο φυτίλι που ήταν εμποτισμένο με πετρέλαιο, το οποίο θα μπορούσε να το μετατρέψει σε ωρολογιακή βόμβα.

Με φρενήρεις ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ με τον θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, που βρέθηκε νεκρή με εγκαύματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αγρινίου, έδωσε εντολή για  κατεπείγουσα συμπληρωματική έρευνα, με αφορμή τα ευρήματα του πραγματογνώμονα της οικογένειας στο αυτοκίνητο της 44χρονης. 

Σημειώνεται πως το πιο σημαντικό στοιχείο που έφερε στο φως η αυτοψία στο αυτοκίνητο ήταν ένα αυτοσχέδιο φυτίλι που ήταν εμποτισμένο με πετρέλαιο, το οποίο θα μπορούσε να το μετατρέψει σε ωρολογιακή βόμβα, βοηθώντας στην εξάπλωση της φωτιάς.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης, Βασίλης Ταουξής, μιλώντας στο «Ε», «στο πίσω κάθισμα, βρήκαμε ένα φιτίλι, μία χειροτεχνική κατασκευή, βαμβάκι, βουτηγμένο στο πετρέλαιο, δεμένο σε καλώδιο που το έχουν αποξηλώσει από το πορτ μπαγαζ. Αν έφτανε η φωτιά στο πίσω κάθισμα, η φωτιά θα εξαπλωνόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, που αυτό δεν έγινε ποτέ. Δε δείχνει αυτοκτονία, δείχνει ξεκαθάρισμα δολοφονία»!

Συμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ταουξής, αυτή η αυτοσχέδια κατασκευή, «θα λειτουργούσε ως μοχλός μετάδοσης της φωτιάς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου».

«Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο εύρημα… Αν κάποιος θέλει να καεί μόνος του, φέρνει ένα σύρμα, ένα καλώδιο κάτι. Αυτό δείχνει ότι αυτός που έδεσε το βαμβάκι, εκείνη τη στιγμή ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο. Ξήλωσε ένα καλώδιο και στην άκρη του έδεσε το βαμβάκι για να λειτουργήσει σαν μπουρλότο. Αλλά η φωτιά δεν έφτασε ποτέ στο πίσω μέρος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες, δήλωσε:

«Εγώ έλεγξα το αυτοκίνητο… συγκέντρωσα το υλικό που ήθελα, έχω βγάλει βίντεο και φωτογραφίες και τα ευρήματά μου, δε μπορώ να πω πολλά αλλά έχω ενημερώσει τους νομικούς παραστάτες της οικογένειας και περιμένω τα στοιχεία από τα εργαστήρια και όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν με τα ευρήματα τα δικά μου και θα συντάξω μία έκθεση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η υπόθεση έχει σημαντικά ευρήματα που έχω καταγράψει. Επισκέφθηκαν και τον τόπο που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Η απόσταση του χωματόδρομου είναι 3,5 χιλιόμετρα… Θα δούμε αν υπάρχει διαφορά χρόνου με τον χρόνο που έχω βρει εγώ περίπου, με τον χρόνο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και πήρε φωτιά».

Όπως διευκρίνισε ο δεύτερος δικηγόρος, ο Κώστας Ζώης: «Τα στοιχεία αρχίζουν να οδηγούν στην βεβαιότητα και όχι στη σκέψη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Υπάρχει μαρτυρική κατάθεση ότι σταμάτησε σε βενζινάδικο και προμηθεύτηκε πετρέλαιο, τη στιγμή που υπάρχει ειδικό κουμπί που ανοίγει το πορτ μπαγκάζ και δεν χρειαζόταν να δώσει τα κλειδιά».


σχετικα αρθρα