ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότισσες στα μπλόκα: Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά

Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου 2018, 20:10 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2018, 21:06
Αγροτικό μπλόκο στον Πλατύκαμπο
Facebook Twitter Whatsapp

Γυναίκες όλων των ηλικιών περιγράφουν την δική τους «γκρίζα» καθημερινότητα η οποία χαρακτηρίζεται από κακουχίες λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα.

Το δικό τους μήνυμα από τα μπλόκα στέλνουν οι αγρότισσες εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους απέναντι στις υποσχέσεις της κυβέρνησης που όπως αναφέρουν δεν υλοποιήθηκαν.

Γυναίκες όλων των ηλικιών περιγράφουν στην κάμερα του ΣΚΑΙ την δική τους «γκρίζα» καθημερινότητα η οποία χαρακτηρίζεται από κακουχίες λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα.

Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι αγρότισσες ανεβαίνουν στα τρακτέρ  και δίνουν την δική τους μάχη κατά της λιτότητας ενώ ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και εκείνες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν καθώς δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν με όσα βγάζουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας νεαρής φοιτήτριας από την Κουλούρα Ημαθίας η οποία λόγω του ότι δεν εργάζεται στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει και αναγκάζεται να βγάζει μεροκάματο στους αγρούς της οικογένειας και σε καφετέριες. Ταυτόχρονα ζητάει να μην σηκώσει ο κόσμος τα χέρια ψηλά.

Την ίδια ώρα, ακόμη μια γυναίκα θυμάται την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό από τότε που εκείνος ήταν στην αντιπολίτευση. Όπως η ίδια λέει η ζωή της από τότε έχει χειροτερεύσει αφού το υψηλό κόστος παραγωγής και οι εισφορές την έχουν δυσκολέψει αρκετά.