Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νησί της Κέρκυρας, λόγω των αλλεπάλληλων εστιών φωτιάς, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών σε ολόκληρο το νησί. Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Πρόκειται για τουλάχιστον 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και στα δυτικά του νησιού, ενώ  αργότερα την Τρίτη εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα.

Οι κυριότερες εστίες είναι στις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες, Μακράδες και στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας.

Στο Κομπίτσι η φωτιά έκανε στάχτη περισσότερο από 1000 στρέμματα μέσα σε τέσσερις ώρες, ενώ κατάστρεψε και ένα μεγάλο τμήμα από το νεκροταφείο της περιοχής.

Κατοικημένες περιοχές απειλούν οι φλόγες σε Λάκωνες, Αλλειματάδες και Κομπίτσι.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, έφτασαν οι ενισχύσεις από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και κατευθύνθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς στο χωριό Λάκωνες, στη βορειοδυτική Κέρκυρα, που η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να εκτιμηθεί η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί και να γίνει εκ νέου σχεδιασμός για την αντιμετώπισή της, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Άμυνας.


Υποψίες για εμπρησμό

 O δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού.

Αλλά και οι πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής έκαναν λόγο για εμπρησμό.

Στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη το απόγευμα της Τρίτης και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε ελέγχους που κάνουν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

πηγή: Tovima - Newpost