current views are: 15

1 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση08:26

Εργαζόμενοι του καταστήματος επίπλων στο Μαρούσι στο Newpost: «Δεν δεχτήκαμε απειλές»

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας, η οικογένεια είναι συγκλονισμένη αλλά και ξαφνιασμένη από το περιστατικό, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν είχε δεχτεί απειλές, ούτε είχαν επικίνδυνους «ανοιχτούς» λογαριασμούς

Δημοσίευση 08:26’

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας, η οικογένεια είναι συγκλονισμένη αλλά και ξαφνιασμένη από το περιστατικό, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν είχε δεχτεί απειλές, ούτε είχαν επικίνδυνους «ανοιχτούς» λογαριασμούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κατάστημα επίπλων στο Μαρούσι. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έχουν βάλει στο στόχαστρο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει «πιάσει» τους δράστες, την ώρα που οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι συκλονισμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη.

Στο βίντεο ντοκουμέντο από την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του καταστήματος φαίνεται  να περνά έξω από το κατάστημα μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες, λίγα δευτερόλεπτα πριν εκραγεί ο μηχανισμός. Αμέσως μετά, στο βίντεο φαίνεται η στιγμή της ισχυρής έκρηξης.

Συγκλονισμένοι οι ιδιοκτήτες

Από την τηλεόραση έμαθε η οικογένεια Διαμαντίδη για τη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημά της στο Μαρούσι. 

Η σύζυγος και η  κόρη του ιδρυτή Σωκράτη Διαμαντίδη μετέβησαν αμέσως στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα όσα έχουν συμβεί στο υποκατάστημα της εταιρείας στο Μαρούσι.

Η οικογένεια δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Το κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας επίπλων βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο, ενώ -εκτός από το υποκατάστημα του Αμαρουσίου που έγινε στόχος των βομβιστών- υπάρχει ένα ακόμη υποκαταστήματα στην Καλαμαριά.

Η επιχείρηση είναι οικογενειακή: κεφαλή της ο Σωκράτης Διαμαντίδης ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1975. Τα τελευταία χρόνια το γενικό πρόσταγμα έχει η σύζυγός του Μαρία, η οποία μόλις έμαθε -από τα ΜΜΕ- για τη βομβιστική επίθεση ξεκίνησε για την Αθήνα με την κόρη της Βιβιάνα. 

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας, η οικογένεια είναι συγκλονισμένη αλλά και ξαφνιασμένη από το περιστατικό, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν είχε δεχτεί απειλές ούτε είχαν επικίνδυνους «ανοιχτούς» λογαριασμούς. 

Σημειώνεται πως τα μέλη της οικογένειας δίνουν καταθέσεις στην Αστυνομία, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Σοβαρές υλικέ ζημιές από την έκρηξη

Η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, σε όλο το κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ζημιές έχουν προκληθεί από το ισόγειο έως και τον τρίτο όροφο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


σχετικα αρθρα