ΕΛΛΑΔΑ

Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη - μαμούθ για 8.725 θέσεις σε Δήμους

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου 2018, 15:52 / Ανανεώθηκε 1 Φεβρουαρίου 2018, 21:07
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη - μαμούθ για 8.725 θέσεις σε Δήμους
Facebook Twitter Whatsapp

Οι σφιχτές χρονικές προθεσμίες για το διαγωνισμό -μαμούθ οφείλονται στο γεγονός ότι  στα τέλη Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο εστάλη σήμερα από το ΑΣΕΠ, για δημοσίευση το αργότερο έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, η προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορά στην πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας,Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α'  βαθμού.

Εκτός των παραπάνω σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων συνιστώνται  επιπλέον  (όπως ορίζει ο νόμος) και άλλες  559 θέσεις για την κάλυψή τους από άτομα με ειδικές ανάγκες (Υ.Ε και Δ.Ε) που θα προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ, με απόφαση που ήδη εξέδωσε και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 17 Ιανουαρίου η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Ετσι συνολικά αναμένεται να προσληφθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου  8.725 υπάλληλοι σε διάφορες ειδικότητες, κυρίως στον τομέα καθαριότητας των Δήμων.

Σύμφωνα με το πιθανότερο χρονοδιάγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι για τις παραπάνω θέσεις (από το ΑΣΕΠ εκτιμάται ότι θα δηλώσουν συμμετοχή πάνω από 200.000 υποψήφιοι), θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και συστημένο φάκελο με τα δικαιολογητικά από τις 20-25 Φεβρουαρίου μέχρι στις 10-20 Μαρτίου.

Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα πρέπει σε χρόνο ολίγων ημερών (μέχρι τα τέλη Μαρτίου)  να αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες με τους επιτυχόντες οι οποίοι από τις αρχές Απριλίου θα διοριστούν στους Δήμους. 

Οι σφιχτές χρονικές προθεσμίες για το διαγωνισμό -μαμούθ οφείλονται στο γεγονός ότι στα τέλη Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων και αυτοί θα πρέπει να αποχωρήσουν αφήνοντας, ωστόσο, τεράστια κενά στην καθαριότητα που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα με το μόνιμο προσωπικό που θα επιλεγεί, μέσω του διαγωνισμού, από το ΑΣΕΠ.

Έρχεται νέα προκήρυξη για άλλες 500 θέσεις σε Δήμους 

Εκτός των παραπάνω 8.725 θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων πριν  από λίγες ημέρες ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι έχει  υπογράψει και νέα απόφαση (απομένουν να συνυπογράψουν οι Υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών) για την πρόσληψη άλλων 500 μόνιμων υπαλλήλων στην καθαριότητα των Δήμων που θα προσληφθούν με ξεχωριστή νέα προκήρυξη που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ. 

Με τους επιπλέον 500 υπαλλήλους ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού που θα προσληφθεί, μέσω ΑΣΕΠ, σε όλους τους δήμους θα ξεπεράσει τον αριθμό των 8.725 υπαλλήλους για τους οποίους εκδόθηκαν ήδη προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ και τον ΟΑΕΔ (για ΑμεΑ)φτάνοντας έτσι  συνολικά εντός του 2018 τους 9.225.

Οι 500 νέες προσλήψεις αφορούν αιτήματα ενίσχυσης του προσωπικού τους που είχαν υποβάλλει εκπρόθεσμα 21 Δήμοι και ΔΕΥΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών και αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στα αιτήματα πρόσληψης  8.725 υπαλλήλων που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα οι υπόλοιποι δήμοι.