current views are: 8

1 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση16:24

Παρέμβαση Αρείου Πάγου μετά τις απειλές Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο

Προκαταρκτική έρευνα έπειτα από τις απειλές μέλους της αναρχικής ομάδας

Δημοσίευση 16:24’

Προκαταρκτική έρευνα έπειτα από τις απειλές μέλους της αναρχικής ομάδας

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή την απειλητική ανάρτηση μέλους του Ρουβίκωνα στο facebook στην οποία στην οποία προειδοποιεί ότι την κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το Μακεδονικό «μπορεί να χυθεί αίμα», διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στον προϊστάμενο  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.         

Η Ξένη Δημητρίου μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου  και ένα βίντεο.

Ειδικότερα, ένα από τα ιδρυτικά  μέλη του Ρουβίκωνα στη  προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:        

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι “θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Στο μεταξύ, μετά το σάλο που προκλήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία ανέφερε: «Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν.Κατανοητό;».

Τις δυο αναρτήσεις διαδέχτηκε και μια τρίτη στην οποία διευκρινίζει ότι δεν μίλησε για αιματοκύλισμα και πως δεν απειλεί λοσους κατέβουν στο συλλαλητήριο, εξηγώντας ότι η αρχική ανάρτηση λέει ότι θα αμυνθούν σε όποιους τους επιτεθούν. 


σχετικα αρθρα