Συνεδρίασε σήμερα παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο διοικητήριο Καλαμάτας, η ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με απόφαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Κατά την συνεδρίαση ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι ''το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο για τον τουρισμό''.

Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει το master plan της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από το 2008 και υπάρχει ένα σχέδιο αναβάθμισης, όμως από τότε, πρόσθεσε, έχουν αλλάξει πολλά μέχρι τώρα, γι' αυτό θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και το διοικητή της ΥΠΑ μετά το δεκαπενταύγουστο, ώστε να αλλάξει τελείως ο στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι από το ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, δεσμεύονται 15.000.000 ευρώ για τις παρεμβάσεις έως το 2015, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ''με την εξασφάλιση των 15.000.000 ευρώ δίνουμε ένα άλλο επίπεδο βιωσιμότητας στο αεροδρόμιο. Δεν περιμένουμε να μας βρει τα χρήματα η κυβέρνηση, αξιοποιούμε με ευθύνη μόνοι μας όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους''.
TAGS