current views are: 11

2 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση18:29

Αναφορά σε Kαμμένο, Γαβρόγλου και Κοντονή στην απειλητική επιστολή

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 18:29’

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Απειλές στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,  Πάνο Καμένο, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον υπουργό Δικαιοσύνης  Σταύρο Κοντονή «εκτοξεύει» ο άγνωστος αποστολέας των επιστολών προς τον Ν. Κοτζιά, μια εκ των οποίων κοινοποιήθηκε και στους εν λόγω πολιτικούς.

Μάλιστα τους απειλεί για τη στάση τους απέναντι στο Σκοπιανό. Είχε προηγηθεί η πρώτη απειλητική επιστολή κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, στην οποία  ανέφεραν πως: «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Οι απειλητικές επιστολές έχουν κινητοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ και ήδη έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να εξεταστούν για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους αποστολείς τους. Στις επιστολές που έλαβαν τα κυβερνητικά στελέχη δέχονται απειλές τόσο για την σωματική ακεραιότητα των ίδιων, όσο και για αυτή μελών των οικογενειών τους. Όλοι οι υπουργοί έχουν ενημερωθεί για τις επιστολές και το περιεχόμενό τους.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε αποκαλύψει πως ο κ. Κοτζιάς έγινε δέκτης την Πέμπτη απειλητικής επιστολής η οποία ανέφερε: «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, η επιστολή εμπεριείχε απειλές τόσο για τον υπουργό Εξωτερικών όσο και για την οικογένειά του, ενώ ήταν ανυπόγραφη.

«Είναι επικίνδυνη μια τέτοια αντίληψη. Ο Ν. Κοτζιάς προσπαθεί να λύσει τα ζητήματα με έντιμο τρόπο. Δεν μπορούν κάποιοι να τον απειλούν γιατί δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Αν συμβαίνει αυτό, τότε πάμε σε καταστάσεις ζούγκλας, κάτι που δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας επισημαίνοντας ότι η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του/των αποστολέων που «Προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν φοβίες και τρόμο. Θα λογοδοτήσουν σύντομα».

ΝΔ: Καταδικάζουμε τις απειλές

Τα κόμματα από την πλευρά τους έσπευσαν να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών

«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατίακαταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για να προσθέσει: «Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

Εξάλλου, ο Κώστας Γκιουλέκας, αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, νωρίτερα δήλωσε: «Καλό είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν μπορεί κανένας με τέτοιου είδους τρόπους να επιβάλει τις δικές του απόψεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία

«Οι απειλές που δέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απειλητική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών.

«Αναμένουμε την κατηγορηματική καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Είναι ευθύνη όλων να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση για την ονομασία της πΓΔΜ», στην Κουμουνδούρου.

ΚΚΕ: Η επιστολή ρίχνει λάδι στη φωτιά – Την καταδικάζουμε

«Το ΚΚΕ καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα, τονίζει πως πρόκειται για «ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού».

Θ. Φωτίου: Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε

«Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε στο να συζητήσουμε σοβαρά και να λύσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κανείς σ’ αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να εκβιαστεί, να τρομοκρατηθεί από τέτοιου είδους δηλώσεις, κινήσεις κ.λπ. Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε στο να συζητήσουμε σοβαρά και να λύσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα. Το Μακεδονικό είναι μεγάλο εθνικό θέμα. Θα συζητηθεί ήρεμα και θα πάρει όσο χρόνο απαιτεί».

«Κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τέτοιου είδους απειλές. Πιστεύω πως αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Μαξίμου για την απειλητική επιστολή

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίζει πως «η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές». «Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», τονίζεται στο σχόλιο του γραφείου του πρωθυπουργού πως θυμίζει πως «μετά τις «σφαίρες για τους προδότες» που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά».

Καταδικάζει και ο Δ. Καμμένος 

Την εν λόγω ενέργεια καταδίκασε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, τονίζοντας: «Καταδικάζω την απειλητική ενέργεια σε βάρος του Υπουργού Εξωτερικών και της οικογένειάς του. Το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση είναι ένα. Ο Ελληνικός λαός δε θα διχαστεί για κανένα λόγο για χάρη ακραίων απειλητικών παρεμβάσεων που πρωταρχικό σκοπό έχουν να δυναμιτίσουν το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης. Απειλές σαν και αυτές δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία».


σχετικα αρθρα