current views are: 7

3 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση02:30

Ένας χρόνος από ΤΜΕΔΕ: Ίδρυση, ψηφιακός μετασχηματισμός και Προοπτικές

Η απολογιστική εκδήλωση του ΤΜΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη

Δημοσίευση 02:30’

Η απολογιστική εκδήλωση του ΤΜΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη

Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής, της οικονομίας και του Τεχνικού Κόσμου και με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δημιουργία του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.), πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου, απολογιστική εκδήλωση με τίτλο «Ίδρυση – Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Προοπτικές».

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης, ο Πρόεδρος του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, πραγματοποίησε τον πρώτο ετήσιο απολογισμό επισημαίνοντας ότι το 2017 υπήρξε χρονιά ορόσημο για το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., καθώς επιτεύχθηκε η ίδρυση του Ταμείου, εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία της εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας των μηχανικών στηρίζοντας το έργο τους και την πραγματική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα υλοποιήθηκε με επιτυχία η μετάβασή του σε πάροχο ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών υποβολής και διεκπεραίωσης αιτημάτων e-Πρωτόκολλο, e- Εγγυητικών και e – Εγκυρότητα.

Ο κ. Μακέδος τόνισε τη σημασία που έχει η ολοκλήρωση της μεταβίβασης στο Ταμείου της περιουσίας που του αναλογεί και παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο δράσεων που έχουν δρομολογηθεί όχι μόνο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την επέκτασή τους σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα ανταποκρίνονται στις υψηλές ανάγκες και απαιτήσεις του κλάδου που έχει υποστεί και τις χειρότερες συνέπειες λόγω της κρίσης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα αλλά και την κυβερνητική δέσμευση για στήριξη του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., καταδεικνύοντας τη συμβολή του στην πραγματική οικονομία.

Ο βουλευτής Χίου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης τόνισε την υπεραξία που δημιουργεί για τους μηχανικούς η λειτουργία του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για τα προβλήματα του κλάδου των μηχανικών λόγω της ύφεσης και των υψηλών ασφαλιστικών και φορολογικών συντελεστών.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Στασινός, εξήρε το έργο που παρήχθη στο ΤΜΕΔΕ αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που δημιουργεί η παραγωγική συνεργασία των δύο μερών. Στάθηκε όμως ιδιαίτερα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους και τα μέλη του Ταμείου, ο βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών – Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας, η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και καθηγήτρια του ΕΜΠ κα Αντωνία Μοροπούλου, η κα Σοφία Αλεξοπούλου εκπρόσωπος της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ATTICA BANK κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ATTICA BANK κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Βασίλης Κωστόπουλος, μέλη της Διοικούσας και του προεδρείου της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Πρόεδροι των Εργοληπτικών και Μελετητικών οργανώσεων, Πρόεδροι κλαδικών και επαγγελματικών συλλόγων, Πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, Πρόεδροι των Συμβουλευτικών Επιτροπών του Ε.Φ.Κ.Α., καθώς και ανώτατα στελέχη του τεχνικού κλάδου και του τραπεζικού τομέα.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του ετήσιου απολογισμού πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας παρουσία των παρευρισκόμενων.


σχετικα αρθρα