Λύση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, που κινδύνευαν με «λουκέτο» λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων, δίνει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο χρηματοδοτεί τη φύλαξη των βρεφών και των νηπίων. Κυριολεκτικά στο παρά πέντε οι δήμοι κατόρθωσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να αφήσουν εκτός σταθμών χιλιάδες βρέφη και νήπια. Επίσης διασώθηκαν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που παρέχουν στα παιδιά ενισχυτική διδασκαλία, καθώς και τα ανάλογα κέντρα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Έθνος», 60.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν σε σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν στη συγχρηματοδοτούμενη δράση του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», συνολικού ύψους 173 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχες είναι οι μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα (εξαιρούνται οι εργαζόμενες του στενού δημόσιου τομέα), οι οποίες είχαν κάνει αίτηση στους παιδικούς σταθμούς για τη φύλαξη των παιδιών τους.
TAGS