current views are: 8

5 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση05:57

ΕΛ.ΑΣ. κατά… ΕΛ.ΑΣ. – ΠΟΑΣΥ: «Λάθος η εκτίμηση της αστυνομίας – Ήταν πολλοί περισσότεροι»

“Δεν πρέπει να είναι πραγματογνώμονας η ΕΛ.ΑΣ”

Δημοσίευση 05:57’

“Δεν πρέπει να είναι πραγματογνώμονας η ΕΛ.ΑΣ”

Το μήνυμα του κόσμου στο χθεσινό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό χάθηκε στο… μέτρημα, με την αστυνομία να κάνει λόγο για 140.000 κόσμου και τους διοργανωτές να ανεβάζουν το νούμερο στο 1,5 εκατομμύριο. Η εκτίμηση, όμως, της αστυνομίας δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τους ίδιους τους αστυνομικούς!

Λάθος… μέτρημα «βλέπει» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, δια του εκπροσώπου της, αντιπροέδρου, Θεόφιλου Παπαδάκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα: “Τα πλάνα στο βίντεο της αστυνομίας πρέπει να είναι από την έναρξη του συλλαλητηρίου, όταν ο κόσμος ακόμη κατέβαινε στο Σύνταγμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο. Δεν πρέπει να είναι πραγματογνώμονας η ΕΛ.ΑΣ, για το πόσα άτομα πηγαίνουν σε ένα συλλαλητήριο. Δεν έπρεπε να το κάνει ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε στην Αθήνα».

Ο ίδιος τονίζει ότι η εικόνα «μαρτυρούσε» πως ο κόσμος που συμμετείχε στη διαδήλωση “γέμιζε δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ”: «Είναι λάθος η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. Το αρχηγείο δέχεται πολιτικές κατευθύνσεις και την πολιτική του εκάστοτε υπουργού. Αν δεν είναι ανεξάρτητο το αρχηγείο, καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβαίνει».

«Θυμό μας προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της αστυνομίας», κατέληξε. 


σχετικα αρθρα