current views are: 7

5 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση07:12

«Άφαντος» σχεδόν ένα χρόνο μετά ο εγκέφαλος της απαγωγής του Μ. Λεμπιδάκη

Τι αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Δημοσίευση 07:12’

Τι αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Ήταν τον περασμένο Μάρτιο όταν η είδηση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία συγκλόνιζε την Ελληνική κοινή γνώμη. Λίγους μήνες μετά ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε, μέλη της σπείρας βρίσκονται στη φυλακή, ωστόσο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα ο ”εγκέφαλος” της απαγωγής.

Σύμφωνα με το patris.gr, σκόρπιες πληροφορίες, υποψίες χωρίς μέχρι στιγμής αντίκρισμα, αλλά και μια κατάθεση που έδωσε τροφή στις υπόνοιες των Αρχών, οδήγησαν την Αστυνομία να ερευνήσει έναν Κρητικό με «υψηλές διασυνδέσεις» για πιθανή εμπλοκή του στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο κατάγεται από την Κρήτη αλλά μένει στην Αθήνα, εάν είχε εμπλοκή στην υπόθεση- κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι και σήμερα, «δεν θα ήταν ένα απλό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης», όπως σχολίαζαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, αλλά «ένας εκ των εμπνευστών» της αρπαγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία».

Η έρευνα όμως που έχει γίνει μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαίωσε τις Αρχές, οι οποίες ακόμα δεν έχουν καταλήξει με βεβαιότητα στο ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την ιδέα και το σχεδιασμό της πολύμηνης φυλάκισης του Μ. Λεμπιδάκη.

Ο σχετικά νεαρής ηλικίας Κρητικός, εξετάστηκε προανακριτικά στις 2 Οκτωβρίου για το εάν γνωρίζει κάτι για την πολύκροτη υπόθεση. Στους αστυνομικούς αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση που του έκαναν, για το παρελθόν του, την επαγγελματική του ενασχόληση και για τις γνωριμίες και επαφές με τους δράστες της απαγωγής που είχαν ήδη συλληφθεί. Είναι το ίδιο άτομο, το οποίο είχε ερωτηθεί για το τζιπ Cherokee που είχε στο παρελθόν και, το οποίο είπε ότι είχε δώσει για παλιοσίδερα. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένης μάρκας τζιπ που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί.

Για τους περισσότερους από τους συλληφθέντες, όταν ρωτήθηκε και όταν του επιδείχθηκαν οι φωτογραφίες, απάντησε ότι τους γνωρίζει, έχει φιλικές σχέσεις, ενώ για κάποιους άλλους είπε πως δεν τους γνωρίζει.

Η κατάθεση του συγγενή του

Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας, Αστυνομικοί στην Αθήνα εξέτασαν και συγγενικό πρόσωπο του παραπάνω εξεταζόμενου, το οποίο καταλήγοντας στην κατάθεσή του άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την εμπλοκή του συγγενή του στην απαγωγή. Στην εξέτασή του ρωτήθηκε για τις σχέσεις με τον συγγενή του, αναφέροντας με αναλυτικό τρόπο τις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και τους λόγους που οι σχέσεις τους αυτές έχουν διαταραχθεί. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η απάντηση στην ερώτηση για το εάν γνωρίζει κάτι για την απαγωγή.

Ο ίδιος απάντησε ως εξής : «Τα μόνα πράγματα που γνωρίζω για την υπόθεση αυτή είναι μόνο από τα site και από την τηλεόραση. Σήμερα το πρωί κοιτώντας το facebook, διάβασα ότι απελευθερώθηκε από την Αστυνομία ο Λεμπιδάκης. Όταν κάποια στιγμή αργότερα με πήραν οι αστυνομικοί από το δρόμο και με οδήγησαν στην υπηρεσία σας, κατάλαβα ότι πρόκειται γι αυτή την απαγωγή. Το σκέφτηκα αυτό γιατί ο … (αναφέρεται στο συγγενικό του πρόσωπο) είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ξυλοδαρμούς και του είχαν αφαιρέσει και την άδεια οπλοφορίας. Διαβάζοντας αυτό στο facebook το συνδύασα και σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει σχέση με τον…

Γενικά είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μπλεξίματα με το νόμο. Βέβαια δε ξέρω εάν έχει όντως σχέση με την υπόθεση. Ίσως επειδή έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να τον μπλέξανε στην υπόθεση».

Ο μάρτυρας που είδε το τζιπ «φάντασμα»

Για τις Διωκτικές Αρχές η πληροφορία ότι υπήρξε το τζιπ αυτό, το οποίο μπορεί να κρύβει πολλά μυστικά, είναι «τσεκαρισμένη» και επιβεβαιώνεται και από την κατάθεση ενός κατοίκου του Αγίου Νικολάου, ο οποίος το είδε. Αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ότι χρειάστηκε να μεταβεί στο ΠΑΓΝΗ στις 29 Μαρτίου για λόγους υγείας συγγενικού του προσώπου.

Αναφερόμενος στην προσπάθειά του να βρει θέση στάθμευσης στο αυτοκίνητό του τονίζει: «Όταν το πάρκαρα στη νέα θέση, θυμάμαι ότι στον παράδρομο (σ.σ κοντά στο νοσοκομείο) , γύρω στα 8 μέτρα από το αμάξι μου, χωρίς να υπάρχει άλλο αμάξι ενδιάμεσα, ήταν παρκαρισμένο ένα όχημα τύπου τζιπ χρώματος μαύρου ή μολυβί, το οποίο είχε φορά προς το ΙΤΕ. Το όχημα αυτό νομίζω ήταν μάρκας Jeep τύπου Cherokee , περίπου 20ετίας. Ακριβώς πίσω από το αμάξι αυτό ήταν παρκαρισμένο ένα αγροτικό 4Χ4 αυτοκίνητο»

Από το σημείο όπου είχε σταθμεύσει ο μάρτυρας έφυγε λίγα λεπτά, γύρω στις 3 μμ μετά και επέστρεψε στις 19.30. «Όταν κατεβήκαμε ξανά κάτω για να πάρουμε το αμάξι και να φύγουμε, είδαμε αστυνομικούς στον παράδρομο και το 4Χ4 που σας προανέφερα ήταν καμένο, ενώ το τζιπ έλειπε. Μαζί με το 4Χ4 καμένο ήταν και άλλο ένα αμάξι, το οποίο ήταν στη μέση του δρόμου, σαν να είχε κλείσει το 4Χ4».

 


σχετικα αρθρα