current views are: 10

9 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:46

Εντοπίστηκε το βρέφος που είχε απαχθεί από το Παίδων

Το παιδί είχε τραυματιστεί από πυρκαγιά, νοσηλεύοταν στην εντατική και απήχθη από τη μητέρα του,

Δημοσίευση 12:46’
ελας

Το παιδί είχε τραυματιστεί από πυρκαγιά, νοσηλεύοταν στην εντατική και απήχθη από τη μητέρα του,

Εντοπίστηκε το 14 μηνών αγοράκι που είχε απαχθεί από τη μητέρα του από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», λόγω προβλημάτων υγείας από πυρκαγιά στο διαμέρισμα όπου διέμενε η οικογένειά του στην Πλατεία Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές μαζί με τ’ άλλα δύο ανήλικα παιδιά της, 3 και 4 ετών. Το 14μηνο μωρό μεταφέρεται πίσω στο Νοσοκομείο Παίδων. 

Η 35χρονη μητέρα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκε ότι θα της αφαιρούσαν την επιμέλεια του και γι’ αυτό το πήρε από το νοσοκομείο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών. 

Εναντίον της μητέρας έχει σχηματισθεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς το παιδί είχε εντοπιστεί μόνο του κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.

Τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης μητέρας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση.

Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.
Γιατί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες “έκλεισαν τα μάτια”, σ’ αυτό το παιδικό δράμα;

«Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δεν συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμου, δεν προλαβαίνουν. Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται ζωές παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

 


σχετικα αρθρα