ΕΛΛΑΔΑ

Κούρτοβικ για Κουφοντίνα: Η μετάνοια δεν είναι όρος για τη χορήγηση άδειας

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2018, 15:38 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2018, 15:27
Κούρτοβικ για Κουφοντίνα: Η μετάνοια δεν είναι όρος για τη χορήγηση άδειας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Αντιδράσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Βρετανίδα πρέσβη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λίγες ώρες μετά τη νέα άδεια στον καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα η συνήγορος του, Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε στον Αlpha 989 πως «η μετάνοια δεν είναι όρος για την χορήγηση άδειας» .

«Αναμενόμενο να δυσανασχετούν οι οικογένειες των θυμάτων αλλά δεν προβλέπεται από τον νόμο να αποτελούν παράγοντα που συναποφασίζει τον τρόπο κράτησης. Αυτά αφορούν άλλες εποχές και άλλα δικαιΐκά συστήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι «είναι απρεπές να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των εισαγγελέων για τη χορήγηση άδειας».

Νέα άδεια στον ισοβίτη της «17 Νοέμβρη»

Την πύλη των φυλακών πέρασε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας λίγο μετά τις 9 το πρωί, μετά τη νέα διήμερη άδεια που του χορηγήθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο πλευρό του βρέθηκαν η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας, ενώ ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν έξω από το κτίριο των φυλακών.

Την ίδια στιγμή, από τις φυλακές τον περίμεναν γύρω στα 20 άτομα, τα οποία όταν βγήκε χειροκροτούσαν και τον αγκάλιαζαν εκ περιτροπής. Ο ισοβίτης της 17N αναχώρησε αμέσως μετά με το αυτοκίνητό του για το σπίτι του στο Βαρνάβα.

Αντιδράσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Βρετανίδα πρέσβη 

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε τo Στέιτ Ντιπάρντμεντ για τη νέα διήμερη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, δήλωσε: "Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια νέα που έχουν έρθει από την Ελλάδα σήμερα και θα ήθελα να πω ότι θέλουμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη. Το όνομά του είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Απελευθερώθηκε για ένα διήμερο από μια ελληνική φυλακή. Είναι καταδικασμένος τρομοκράτης. Είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 11 πολιτών – μελών του προσωπικού των πρεσβειών της Βρετανίας, της Τουρκία και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον απελευθέρωσαν για ένα διήμερο βάση ειδικού προγράμματος. Το έκαναν και πριν από τρεις μήνες. Θεμελιωδώς πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν άδεια από τη φυλακή. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες για την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση".

Δεν άφησε ασχολίαστη τη δεύτερη άδεια από τη φυλακή που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας η Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.

Συγκεκριμένα, την ώρα που περνούσε την πόρτα από τις φυλακές Κορυδαλλού, η κ.Σμιθ έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή.

Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα».