current views are: 15

10 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση09:43

Εντυπωσιακές εικόνες: H «Ιοκάστη» έντυσε στα «λευκά» Ήπειρο και Τρίκαλα

Εννέα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για αποχιονισμό

Δημοσίευση 09:43’

Εννέα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για αποχιονισμό

 Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες έφερε στο πέρασμά της η «Ιοκάστη» ντύνοντας στα «λευκά» αρκετές περιοχές ανα την χώρα.

Το μισό μέτρο φτάνει το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές στα ορεινά του νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα. «Από το περασμένο βράδυ συνδράμουν 24 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Στα πεδινό τμήμα του νομού υπάρχει έντονη βροχόπτωση, έχει ανέβει η στάθμη των ποταμών, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Το βαρομετρικό χαμηλό “Ιοκάστη” ξεκίνησε το πέρασμά του και στην Ηπειρο με σφοδρές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr πυκνό χιόνι πέφτει στην  ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου ,του Ζαγορίου ,της Κόνιτσας των Τζουμέρκων αλλά και στα ορεινά της Αρτας στα Θεοδώριανα, ενώ βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές σημειώνονται στις  περισσότερες περιοχές της Ηπείρου, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα .

Εννέα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού  οδικού δικτύου για αποχιονισμό και ρίψεις ποσοτήτων αλατιού, ενώ επι ποδός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων είναι οι Δήμοι και αρμόδιοι φορείς.

Φωτογραφίες: epirus-tv-news.gr / epiruspost.gr


σχετικα αρθρα