Ελπίδες για βήματα ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής αγοράς, μέσω της εξυπηρέτησης της κρουαζιέρας από το λιμάνι της Πάτρας, έφερε στους τοπικούς φορείς η άφιξη κρουαζιερόπλοιου, το οποίο μετέφερε περισσότερους από 650 επιβάτες.
Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Γιώργος Ζεππάτος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Κώστας Πλατυκώστας, το λιμάνι της Πάτρας διαθέτει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να θεωρείται ένα από τα πλέον σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια της Μεσογείου. Επίσης, πρόσθεσαν ότι διαθέτει όλες τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, που μπορούν να καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες των επιχειρήσεων κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών.

 Μάλιστα, όπως σημείωσαν, μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης του ΟΛΠΑ είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού στις λιμενικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης κρουαζιέρας και η σύναψη συμφωνιών με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης τονίζει, ότι η άφιξη ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι διαμορφώνει νέες ευκαιρίες για την πόλη και το εμπόριο. Επίσης, αναφέρει ότι θα δώσει δυναμικό "παρών" σε πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την τοπική αγορά και θα αναδείξουν τη φυσική μορφιά, την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της πόλης και της περιοχής.

Ας σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της υποδοχής των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, μετά την προσφορά τοπικών προϊόντων, τους δόθηκαν, με πρωτοβουλία του ΟΛΠΑ, ενημερωτικά φυλλάδια για την ξενάγησή τους στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και εκπτωτική κάρτα του Οργανισμού, προκειμένου να κάνουν αγορές από τα καταστήματα της Πάτρας.