ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία προς τη Βουλή από τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων: Είμαστε σε ομηρία

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2018, 12:13 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2018, 16:28
Πορεία προς τη Βουλή από τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων: Είμαστε σε ομηρία
Facebook Twitter Whatsapp

Ζητούν οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου

Πορεία με κατεύθυνση προς τη Βουλή πραγματοποιούν οι σχολικές καθαρίστριες, συνεχίζοντας τις απεργιακές του κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί. 

Νωρίτερα, οι καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, κρατώντας πανό, σκούπες και γάντια ενώ φώναζαν συνθήματα ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Έπειτα, αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη χωρίς να αποσπάσουν τις υποσχέσεις που θα ήθελαν πάνω στα αιτήματα τους.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ υπάρχουν καθαρίστριες που παίρνουν ακόμα και λιγότερα από 200 ευρώ το μήνα ενώ στην καλύτερη περίπτωση φτάνουν τα 560€.

Στο υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκε  ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ καθαρίστριες είχαν έρθει μέχρι και από την Κοζάνη και δεν προτίθενται να φύγουν αν δεν δικαιωθεί ο αγώνας τους και δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ καθαρίστρια σημείωσε: «Ζητάμε να δικαιωθούμε και να μείνουμε μόνιμα στη δουλειά. Να μην μας κοροϊδεύουνε. Για 200 ευρώ το μήνα δεν πάει άλλο».

Άλλη καθαρίστρια από την Φλώρινα είπε: «Με δύο κατοστάρικα καθαρίζουμε ένα κτίριο τριώροφο».

«Οι συνθήκες που δουλεύουμε είναι άσχημες είμαστε σε ομηρία», τόνισε καθαρίστρι