current views are: 8

12 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:21

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στα γραφεία της Μ. Μητσοτάκη

Στο μικροσκόπιο των αρχών το υλικό από τις κάμερες

Δημοσίευση 12:21’

Στο μικροσκόπιο των αρχών το υλικό από τις κάμερες

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξη στα γραφεία της επιχείρησης της Μαρέβας Μητσοτάκη είδε το φως της δημοσιότητας.

Στην επιχείρηση Zeus+Δione, που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή και η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

Άνδρες της Ασφάλειας διερευνούν οπτικό υλικό από τέσσερις κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά των γραφείων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και ενδέχεται οι κάμερες να “έπιασαν” την πινακίδα κυκλοφορίας. 

Μπαρούτι στο πολιτικό σκηνικό από την επίθεση

Ευθύνες στα «υπόγεια του Μαξίμου» επέρριψε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτακής: “Επίθεση σήμερα το πρωί με γκαζάκια στο γραφείο της συζύγου μου. Εκεί οδηγεί η ανελέητη στοχοποίησή της από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους που έχουν βέβαια στόχο να πλήξουν έμενα. Δεν τους φοβόμαστε και δεν θα τους περάσει”, έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με μια λιτή ανακοίνωση καταδίκασε το Μαξίμου το περιστατικό: “Καταδικάζουμε απερίφραστα και αποφασιστικά την επίθεση στην επιχείρηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη”.

Ο Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως «Φοβάμαι ότι εδώ υπάρχει πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, διότι η κυβέρνηση συστηματικά εδώ και καιρό είχε φέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Xτύπημα κατά της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την επίθεση η Ντόρα Μπακογιάννη: “Όταν στοχοποιείς έναν άνθρωπο επειδή είναι σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή επειδή είναι επιχειρηματίας, αυτά είναι τα αποτελέσματα! Η ατραπός στην οποία έχει μπει η κυβέρνηση, χτυπάει ευθέως την ποιότητα της δημοκρατίας μας”.

Την ίδια ώρα ζήτημα… ελέγχου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της κ. Μητσοτάκη έθεσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Προφανώς είναι καταδικαστέες και απαράδεκτες αυτές οι ενέργειες, αλλά άλλο αυτό που συνέβη, και άλλο να ελέγχεται κάποιος αν έχει οφσόρ εταιρεία. Είναι η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να ελεγχθεί».

Για στοχοποίηση της Μαρέβας Μητσοτάκη μίλησε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης: «Η κ. Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο με τρόπο χυδαίο, που εγώ έχω σοκαριστεί. Το έγκλημα αυτής της γυναίκας είναι ότι παντρεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν της έχουν βρει κάτι! Δεν νομίζω ότι γυναίκα πολιτικού έχει στοχοποιηθεί στον βαθμό που έχει στοχοποιηθεί η συγκεκριμένη. Μια νέα γυναίκα που προσπαθεί να στήσει μια νέα επιχείρηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την φορολογία, αλλά και το παρακράτος. Το λογικό επόμενο είναι να έχει φύλαξη από δω και πέρα», είπε στον ΣΚΑΪ.

Για κλίμα ανασφάλειας και τρόμου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος​: “Καταδικάζω απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην επιχείρηση της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κα. Μαρέβα Μητσοτάκη. Τέτοιου είδους επιθέσεις δηλητηριάζουν το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα και πλήττουν ανεπανόρθωτα τη Δημοκρατία μας δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και τρόμου και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές”.

“Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι  ότι η κ. Γκραμπόφσκι βρέθηκε στο κέντρο μιας πρωτοφανούς στοχοποίησης από τη μέρα που ανέλαβε την προεδρία της Ν.Δ. ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης” τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ,  Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στον Θέμα104,6.


σχετικα αρθρα